Esports

Més que un circuit

Motor

El circuit de velocitat del Parcmotor Castellolí, a la comarca de l'Anoia, ha començat la seva singladura amb una esplendorosa inauguració que va reunir el passat, el present i el futur del motor català.

Hi havia excampions, campions, pilots consolidats i promeses, com Sito Pons, Àlex Crivillé, Emili Alzamora, Carles Checa, Toni Elias, Rubèn Xaus, Jorge Lorenzo, Aleix i Pol Espargaró, Marc Márquez, Nani Roma, Marc Coma, Gerard Farrés, Toni Bou, Adam Raga, Albert Cabestany, Gregori Lavilla i Jaume Alguersuari.

El vicepresident del govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va presidir un acte en què també van ser-hi la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Àngel Viladoms, i l'alcalde de Castellolí, Jesús Brugués.

"La inauguració d'aquest circuit és una gran notícia tant per al món de l'esport com per a l'economia catalana", ha indicat Carod, que ha recordat que l'Anoia és una de les comarques més castigades per l'atur i que el sector del motor factura 14.700 milions d'euros, que aproximadament suposa el 7,5% del PIB català, i genera uns 50.000 llocs de feina. I Pruna ha afegit que el nou traçat "no és només un circuit, sinó un gran equipament". I un equipament no sols per competir, sinó també per fer-hi proves tècniques i formar les joves promeses.

Pista central de 4.144 metres
Construït sobre 27 hectàrees de terreny, el circuit de velocitat del Parcmotor Castellolí disposa d'una pista central de 4.144 metres, homologada per les Federacions Internacionals de Motociclisme i Automobilisme.

Les grades tenen una capacitat per a unes 4.500 persones i hi ha previst construir-hi una pelouse per acollir uns 6.200 espectadors més.

I pel que fa al seu debut en la competició, tindrà lloc el diumenge dia 15 amb la disputa del Campionat Mediterrani, puntuable per al Campionat de Catalunya de Velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.