Esports

Avui millor que demà

El Barça confia que el Madrid no guanyi aquesta nit a Vila-real i així ser campió abans de viatjar a Mallorca

“El Barça pot estar tranquil. Dissabte guanyarem el Madrid”, va assegurar Pires minuts després de l’inesperat empat a tres del Vila-real al Camp Nou. A un punt del títol, del doblet, el conjunt blaugrana no vol esperar més i això passa per l’empat o la derrota madridista aquesta nit (22 hores, TV3) al Madrigal. El romanticisme de guanyar la Lliga guanyant un partit no interessa a Pep Guardiola, que ha recordat que els mèrits del seu equip ja són suficients: “Ni pensar-ho. No és cap llàstima si som campions així. Hem batut el rècord de punts... On és la Lliga? Dóna-me-la ja”, va indicar amb certa ironia el tècnic.

Davant un calendari tan carregat, amb tants partits a les cames dels jugadors, Guardiola entén que com més minuts pugui evitar als titulars millor per preparar la gran cita de Roma. Així, si el Barça suma la segona copa avui, canviaria la convocatòria per demà a Mallorca i jugaria amb un onze farcit de suplents, fins i tot amb alguns futbolistes del filial. De fet, en previsió del que pugui passar, ahir joves com Botia, Thiago, Gai, Xavi Torres, Abraham i Fontàs es van entrenar amb el primer equip. Tot s’enfocaria a donar descans als homes principals per a la final de la Champions d’aquí 11 dies.

Juande, ferit i indignat
Però Guardiola no vol avançar esdeveniments i no afluixa ni l’endemà de celebrar la Copa del Rei, el seu primer títol. Ahir, assenyalant el rellotge, va fer mala cara quan Xavi, Eto’o, Messi, Gudjohnsen, Touré i Alves es van presentar un minut tard a l’entrenament. Només un minut, però el de Santpedor no fa excepcions i els sis jugadors hauran de pagar 500 euros de multa cadascun, segons va transcendir.

Sigui com sigui, el Barça espera liquidar la Lliga avui. L’últim cop que va endur-se el títol sense jugar va ser la temporada 90-91, quan després de perdre 4-0 a Cadis un dissabte va proclamar-se campió el diumenge en caure l’Atlètic de Madrid, segon classificat, al vell Atotxa de Sant Sebastià. Era la primera Lliga de Johan Cruyff.
El Madrid mirarà que això no es repeteixi. Després de la pallissa històrica que li va clavar el Barça i una setmana més tard la golejada a València, el conjunt blanc pretén netejar la seva imatge i allargar almenys fins demà l’alirón barcelonista. Gago és baixa per sanció, però Juande recupera Lass i Robben. Guti i Sneijder són dubte.

Amb tot, l’ambient al Madrid segueix enterbolit. La irrupció de Florentino Pérez en el panorama blanc ha provocat els primers danys col·laterals. Es dóna per fet que Juande no continuarà, i davant la insistència dels periodistes el tècnic va explotar ahir fins al punt de manifestar que “si m’han de valorar per un partit –el del Barça–, és clar que no mereix la pena seguir en aquest club”.

Juande, ferit, va recordar que des que està al Madrid acumula dos punts més que el Barça i va desvelar que quan el van contractar li van marcar com a únic objectiu classificar-se per a la Champions. “He complert amb escreix el que em van demanar”, va manifestar, indignat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.