Esports

Touré té la clau de Cesc

Els anglesos s'interessen per l'africà i fixen un preu pel català. El Manchester City perd força per qüestions econòmiques

L'Arsenal va donar ahir dilluns un cop de timó que pot desbloquejar la situació de Cesc Fàbregas en breu. D'una banda, i per primera vegada, fixava un preu pel català: 70 milions d'euros, el doble del que oferia el Barça en la seva primera proposta. De l'altra, reactivava l'interès per contractar Touré Yaya, un jugador que agrada, i molt, al tècnic gunner, Arsène Wenger.

És una possibilitat que ja es parlava fa unes setmanes, però Touré volia jugar amb el seu germà Kolo al Manchester City. Segons explicava Dimitri Seluk, representant de l'ivorià, la poca seriositat del conjunt de Manchester apropa l'encara migcampista del Barça a l'Emirates Stadium. «El City sempre diu que té molts diners, però a l'hora de la veritat sembla que no és així», deia en referència al preu de Touré, que és de 35 milions. És una quantitat que l'Arsenal sí que estaria disposat a negociar. Seluk explicava a aquest diari que «el Barça pot demanar el que vulgui pel jugador», però cal que «el pròxim equip de Touré demostri que el vol, i l'Arsenal ho està fent». Per aquest motiu, Seluk reconeixia que «Touré té molts números d'entrar en l'operació de Cesc» i fins i tot parlava de «tancar els traspassos abans que comenci el mundial» divendres.

El Barça tindrà paciència. El club deia ahir que desconeix que Cesc ja tingui preu i a través del director general, Joan Oliver, recordava que inicialment l'Arsenal «va dir que no volia vendre Cesc i que per això és lògic que no el taxi» i emplaçava el migcampista d'Arenys de Mar a intervenir tot recordant-li: «És una operació que no podem fer només nosaltres.»

Per la seva part, el president del Barça, Joan Laporta, explicava que les negociacions amb el conjunt londinenc estan bloquejades –«nosaltres vam fer una oferta i ells la van rebutjar»–, però no trencades: «Respectem la seva opinió, però intentarem que la canviïn sense precipitar-nos», ja que la unanimitat que genera el fitxatge del migcampista català podria acabar encarint el traspàs.

En una operació que recorda el moviment que fa un any va portar Samuel Eto'o al Giuseppe Meazza i Zlatan Ibrahimovic al Camp Nou, el Barça tornaria a ser qui posa damunt la taula els milions d'euros.

Per tot plegat, si els dirigents blaugrana afegissin Touré Yaya a l'oferta inicial de 35 milions, hi podria haver acord. Tot i això, Joan Oliver també va subratllar que «les operacions d'intercanvi no es realitzen gairebé mai», per bé que no descartava aquesta possibilitat sempre que s'interpreti com «dues operacions independents: una és de venda i l'altra és de compra».


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.