Esports

El govern estudia emprendre accions jurídiques contra els agressors dels club de futbol Rosario Central

Esports

El Departament d'Acció Social es planteja emprendre accions jurídiques contra els presumptes autors de les agressions a jugadors i directius del Club Atlético Rosario Central, que es van produir dissabte passat en el partit de futbol de tercera regional catalana que aquest equip va jugar contra el Bada Bing a l'estadi que hi ha entre els carrers Menorca i Selva de Mar de Barcelona.

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha qualificat les agressions de "racistes" i "intolerables". Per això, ha explicat que s'investigaran els fets per veure si és pertinent emprendre accions legals contra els agressors. En aquesta línia, ha indicat que han començat a reunir-se amb entitats d'immigrants relacionades amb aquest club, i que també ho faran amb el propi club, la Federació Catalana de Futbol i la secretaria de l'Esport per analitzar els fets.

Segons Rosario Central, un equip format per jugadors de set nacionalitats diferents, deu membres del club –futbolistes, el president de la institució, i el director tècnic– van acabar a urgències a causa de les agressions de jugadors i aficionats del Bada Bing. En el comunicat, expliquen que el Bada Bing està format per membres del grup radical Boixos Nois.

El club critica l'actuació dels Mossos
En el comunicat, el club ha criticat l'actuació dels Mossos. Asseguren que els van trucar, però que no van personar-se al camp de futbol. Des del Departament de Comunicació dels Mossos d'Esquadra, han explicat que van rebre una trucada a les 21.30 on s'informava que els ànims estaven "caldejats". Per aquest motiu, van informar a la Guàrdia Urbana dels fets, que van desplaçar-se fins el camp de futbol.

La Guàrdia Urbana, per la seva banda, ha explicat que van arribar després que la baralla ja s'hagués produït i que va denunciar cinc persones a partir de declaracions de testimonis i víctimes.

En el partit de futbol hi havia un observador de la Federació Catalana de Futbol, segons el comunicat del club Atlético Rosario Central. En aquest text, també afirmen que hi ha imatges de la baralla que van ser gravades per un ajudant de l'àrbitre.

L'ambaixada Argentina lamenta els fets
L'Ambaixada de la República l'Argentina a Espanya "rebutja i condemna profundament els gravíssims fets de violència" i agressions que van patir els jugadors de l'equip de futbol Rosario Central de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.