El laboratori Di Blasi contra la rutina
Espanyol
La permanència està a tres punts. Cal aprofitar la injecció de moral del derbi per escalar posicions i acostar-se a la salvació. Molta feina per fer i a l'espera que funcionin els mètodes de Feliciano Di Blasi.
En l'etapa Luis Fernandez l'equip se'n va sortir i Mauricio Pochettino no va dubtar a recuperar el preparador físic en el nou repte. Anàlisis constants, moltes xerrades i recursos per trencar la rutina són el mètode emprat per treure el màxim de cada jugador, tant en l'aspecte físic com en el mental, vinculats de forma decisiva al rendiment.
L'Espanyol va fer ahir una doble sessió al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat. Un matí de treball físic amb diversos tests i un entrenament de tarda amb la pilota com a protagonista.
El canvi de seu tenia un doble objectiu. Per un costat, trencar amb la rutina. Des que el 19 de gener va aterrar a la banqueta blanc-i-blava, Pochettino mostra gust per introduir novetats en el dia a dia. En el partit del debut va canviar de banqueta per demostrar que hi havia una nova etapa i pocs dies després l'examen físic va tenir d'escenari la muntanya de Montjuïc.
Ahir va ser el torn del CAR compartint no només l'esforç damunt la gespa sinó la jornada completa, amb dinar i migdiada inclosos. "Totes aquestes coses són un estímul per al jugador, que agraeix que es trenqui la rutina", va apuntar Pochettino.
Sense detalls
Ni l'entrenador argentí ni Di Blasi van voler entrar en detalls sobre la tipologia de les proves que es van dur a terme ahir al CAR. No és cap secret, però, que el preparador físic xerra molt amb els jugadors per poder-los conèixer més. L'etapa amb Luis Fernandez li permetia tenir deures fets abans d'aterrar, però la plantilla ha canviat prou els últims anys per necessitar més informació.
És l'altra cara del desplaçament a Sant Cugat, que acompanya el trencament de la rutina. El cos tècnic treballa per fer minvar el nerviosisme a la plantilla, afectada per la crisi de resultats i la delicada situació a la classificació. "Hem fet proves psicotècniques als jugadors, individualitzades, per veure com aguanten l'estrès -va apuntar-. És un mètode que portem anys treballant i que ara podem aplicar. Tot el que passi per la ment afecta el físic i a l'inrevés. Quan estudiem un futbolista, cal estudiar-ho tot. Si està estressat, rendirà menys. Si menja millor, si viu millor, rendirà més".
Reduir el nerviosisme per apujar el rendiment. La victòria al derbi ha ajudat sobre manera a tenir l'ambient adient per fer proves sense que els jugadors tinguessin l'estrès pels núvols. L'estat d'ànim altera tant el professional que esdevé clau per tenir una bona condició física. "La victòria de dissabte és importantíssima perquè et permet treballar bé i dóna molta moral. La condició de l'ànim d'un jugador després de guanyar o perdre un partit pot canviar molt els resultats de l'anàlisi de sang", va indicar.
Mimar De la Peña
El laboratori Di Blasi treballa a ple rendiment i aplica sistemes propis que veurem quin resultat ofereixen a final de temporada. Des que va arribar, l'italià va posar el crit al cel per l'alt nombre de lesions musculars que acumulava la plantilla, sobretot als isquiotibials. El preparador físic va canviar els mètodes de treball, va posar plans individuals i dietes per millorar la condició física de diversos jugadors i va recuperar les dobles sessions de treball, que ja són un clàssic cada setmana, amb físic al matí i pilota a la tarda.
Així, reduir l'efecte de les lesions, una de les xacres clares de la nefasta temporada de l'Espanyol, serà clau per assolir la permanència, sobretot en dues peces de tant pes i amb tendència natural a trencar-se com De la Peña i Tamudo. Di Blasi va celebrar l'entrada progressiva del càntabre com a bona gestió de Pochettino. "De la Peña és un cas particular i se l'ha de tractar com a tal", va apuntar. Veurem si el laboratori Di Blasi dóna fruits.