Esports

Ibrahimovic ja és aquí

"Vull formar part de la història del Barça", ha dit el suec tot just aterrar

Zlatan Ibrahimovic ja és aquí. El davanter suec ha aterrat a les 17.05 hores a la nova terminal de l’aeroport del Prat de Barcelona i s’està dirigint cap a les oficines del FC Barcelona, on hi ha programada una sessió fotogràfica davant l’escut.

Només baixar de l'avió, ha afirmat: "Vull formar part de la història del Barça", en una entrevista en exclusiva per a Barça TV.

Aquest dilluns, el club blaugrana realitzarà les proves mèdiques i la presentació d'Ibrahimovic com a nou jugador del Barça.

Val a dir, però, que Ibrahimovic és ja història del club català abans que comenci a jugar. Els 45 milions d'euros que el Barça paga a l'Inter de Milan pel seu fitxatge són la xifra més elevada pagada per l'entitat blaugrana en una transacció futbolística en tota la seva història.

L'operació per Ibrahimovic recorda els grans fitxatges efectuats pel Barça en la seva història. Des de l'arribada de Johan Cruyff, que va contractar a canvi de 60 milions de pessetes (uns 360.000 euros) a l'Ajax d'Amsterdam, una xifra irrisòria avui, però que va marcar rècords el 1973.

En els vuitanta, la contractació de Diego Armando Maradona va trencar tots els registres amb els més de 800 milions de pessetes (uns 5 milions d'euros) per part del Barça. També van ser rècords el fitxatge de Ronaldo Luis Nazário al PSV Eindhoven per 2.500 milions de pessetes (15 milions d'euros) i el de Rivaldo al Deportivo per 4.000 milions de pessetes (24 milions d'euros).

Les grans inversions del Barça van arribar en aquesta dècada. De fet, amb excepció del fitxatge de Rivaldo, els altres nou fitxatges més elevats s'han produït en els últims anys.

Després dels fitxatges fallits d'Overmars (36,5), Saviola (35), Gerard López (21,6) i Geovanni (21,3); el Barça l'ha encertat de ple amb Dani Alves (32,5), Ronaldinho (27), Eto'o (24) i Thierry Henry (24).

Malgrat el cost de l'operació, el fitxatge més car de la història del Barça, és el desè en la llista de les transferències del futbol mundial, que encapçala de forma destacada el ja jugador madridista Cristiano Ronaldo i els 94 milions d'euros pagats per Florentino Pérez.

Elogis de Guardiola

Per la seva part, l'entrenador del Barcelona, Josep Guardiola, s'ha mostrat aquest diumenge molt satisfet pel fitxatge d'Ibrahimovic, de qui ha assegurat que donarà a l'equip "coses diferents", i entre elles ha destacat el seu joc aeri.

"És un jugador que fa moltes coses, molt potent", ha subratllat el preparador culé després del partit jugat contra l'Al Ahly egipci, si bé ha precisat prèviament que el seu fitxatge no està encara confirmat, ja que queda per tancar la cessió del bielorús Alexander Hleb per un any a l'Inter de Milà, en una operació en la qual també està inclòs el camerunès Samuel Eto'o.

Guardiola ha assenyalat que el seu primer objectiu si es concreta la incorporació del davanter suec serà "ajudar-lo que s'integri al més ràpidament possible en el grup, a veure com es relaciona amb els companys", i ha agraït al club "l'esforç per fitxar un jugador tan important".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.