Esports

El sindicat de jugadors de futbol  fa marxa enrere i no qüestiona el contracte entre Messi i el Barça

FIFPro reconeix que la legislació de l'Estat espanyol permet que l'acord entre clubs i jugadors superi els cinc anys

La Federació Internacional de les Associacions de Futbolistes Professionals ha frenat en el propòsit de denunciar la renovació del contracte entre el FC Barcelona i Lionel Messi. Aquest dimarts han emès una nota en la qual, tot i mostrar-se partidaris de vincles que no superin els cinc anys de durada, FIF Pro reconeixen que la regulació de l'Estat espanyol permet aquesta durada.

El sindicat dels futbolistes recorda en la seva nota que des del 2001 manté un acord amb la FIFA i la Comissió Europea que regeix els transfers de jugadors i que el president del col·lectiu a nivell europeu, Philippe Piat, vetlla pel seu compliment. Aquest acord estableix que la duració dels contractes entre jugadors i clubs no superi els cinc anys i en el cas del Barça i Messi la recent renovació de contracte es va fer per set anys.

FIFPro remarca que no demanava absolutament un acabament del contracte entre Messi i el Barcelona. Al contrari, el sindicat dels futbolistes subratlla que està totalment a favor de contractes que respecten, tot i que volen fer esment de les possibilitats que la legislació actual ofereix. L'associació de futbolistes adverteix, no obstant, que el problema sobre aquest contracte podria aparèixer quan el jugador volgués fer un traspàs després dels cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.