Esports

França entrega a Pequín una llista de defensors dels drets humans empresonats

MÓN

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha entregat a Pequín una "llista de casos individuals de presos i defensors dels drets humans", en nom de la Unió Europea, de la qual França presideix el Consell durant aquest semestre.

El passat 10 de juliol, al Parlament Europeu (PE) d'Estrasburg, Sarkozy es va comprometre davant de l'exlíder del moviment estudiantil francès del Maig del 68 i actual vicepresident del grup dels Verds en el PE, Daniel Cohn-Bendit, "a mencionar els casos que se li presentessin".

Cohn Bendit, que va atacar durament el mes passat Sarkozy per la seva presència als Jocs, va aconseguir que el president es comprometés a mencionar els presos polítics a la Xina.

El líder ecologista i diferents organitzacions per la defensa dels drets humans van fer arribar a Sarkozy tres llistes en les quals es recollien els noms i els casos de diferents persones empresonades a la Xina per la seva activitat humanitària.

Sarkozy assistirà aquest divendres a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics en un viatge llampec. En una entrevista a l'agència de notícies Nova Xina, el president francès ha enviat un "missatge calorós d'amistat" al poble xinès i ha definit aquesta amistat com "històrica, indefectible i indestructible".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.