Esports

Ricky Rubio reclama un esforç al Barça

El base prioritza l’opció blaugrana

L’entorn de Ricky Rubio va reaccionar ahir a la decebedora primera reunió entre el Barça i la Penya reclamant un esforç als blaugranes. Els 2,3 milions de la primera oferta han dut els verd-i-negres a descartar més reunions, però el base prioritza l’opció barcelonista, que prefereix a la del Madrid, així que la negociació no trigarà a revifar.
La Penya va comunicar a l’advocat de la família Rubio, Toni Gimferrer, que el Barça els havia fet perdre el temps i que no hi hauria més reunions. I ahir l’advocat va moure’s per demanar un esforç als blaugranes, que pujaran fins a 3 milions, xifra que des del Joventut van titllar de “molt insuficient encara” en declaracions a l’AVUI. En cas que el Gran Canària igualés l’oferta per Mario Fernández, a Badalona consideren cada cop més l’opció de veure’l un any més de verd-i-negre.

Joc d’equilibris complex
El problema és que la negociació ha entrat ara en un joc d’equilibris complex. El Barça, com el Madrid, va comunicar a Rubio que si el preu del traspàs es disparava es compensaria amb una rebaixa de la fitxa o un augment de la clàusula de sortida per anar a la NBA després del segon any de contracte. La solució, doncs, es complica, i més quan la Penya ha descartat que s’incloguin jugadors en l’oferta per abaratir l’operació.

El Barça compta amb la predisposició de Rubio com a gran arma. El Madrid va arribar a un principi d’acord amb la Penya i el base dient que pujaran dels 3,5 milions, però se’ls ha comunicat que són segon plat i han d’esperar. Si lliguen Prigioni, tenir-lo de parella amb Llull ho consideren un mal menor, si bé Florentino Pérez, que ha trucat personalment a Ricky i Villacampa, perdria el principal ganxo mediàtic del bàsquet europeu.

La queixa de Sada
La negociació amb Ricky té efectes secundaris. Així, el representant de Víctor Sada va comunicar al Barça el malestar de veure que incomplien la promesa de no fitxar un tercer base. Danys col·laterals que des del club veuen comprensibles quan un jugador com la perla verd-i-negra es posa a l’abast.

El dubte, doncs, és saber si Ricky Rubio encetarà l’ACB, que ahir va sortejar el calendari, amb el Barça visitant Galícia o amb el Madrid a Sevilla. O a Gran Canària de verd-i-negre, l’opció més remota.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.