Esports

Anna Pruna negocia una competició futbolística oficial "de nacions" per al 2009

ZONA METROPOLITANA

La secretària General de l'Esport, Anna Pruna, ha anunciat que s'està treballant amb diferents governs d'Europa per fer "una competició de nacions" que seria "reconeguda i organitzada per la UEFA". El torneig es pretén disputar l'any 2009 en una iniciativa conjunta amb altres països i que presentaran a l'òrgan europeu.

Pruna no ha volgut desvelar el nom d'aquestes nacions "perquè s'ha de treballar amb la màxima discreció", i tampoc ha volgut quantificar el nombre d'equips participants. Tot i així, Pruna ha apuntat que Catalunya ha entrat en contacte amb països "similars al nostre" amb la idea d'establir les bases per a l'organització d'un torneig que podria anar destinat a països sense Estat, segons la versió de la secretària general d'Esports de la Generalitat. Malgrat tot, Catalunya encara no ha parlat oficialment amb la UEFA sobre el seu projecte, que pretén estrenar "a partir del 2009", en paraules d'Anna Pruna.

"Volem anar més enllà", ha afegit la responsable d'Esports del Govern, "superant etapes, i a més sabem que no estem sols en aquesta reivindicació", ha comentat en referència a la lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes.

"No podem veure com altres avancen i nosaltres ens quedem asseguts al sofà. Es tracta d'un sentiment col·lectiu, però no anem contra ningú, només a favor d'aquest sentiment, i en aquesta lluita no estem sols", va afegir.

Aquestes declaracions les ha fet en el decurs de la presentació del Catalunya-Argentina de futbol, que es disputarà el pròxim 24 de maig al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.