Esports

El clàssic, un partit per desemmascarar

El Barça vol imposar el seu millor joc per desbancar el Madrid d’un liderat “fictici”

El Barça-Inter de dimarts havia generat certa tensió entre l’afició blaugrana, més que inquieta davant Eto’o i l’aparent enteresa dels de José Mourinho, i la possibilitat que els blaugranes s’haguessin de veure fora de la Champions. El partit, però, va desemmascarar la realitat futbolística: l’Inter ha guanyat un dels seus últims 10 partits a la màxima competició europea; el Barça, sense Messi ni Ibra, li va passar per sobre. Demà, en l’enèsim clàssic de la història de la Lliga, el conjunt de Pep Guardiola té una nova opció per fer aflorar una realitat futbolística que últimament no se li gira mai d’esquena.

Perquè el Madrid és el líder, però gairebé tothom, fins i tot els actors, admet que el Barça juga millor. D’exemple, la sincera espontaneïtat ahir de Cristiano Ronaldo. “L’altre dia contra l’Inter, sense Messi ni Ibra, van jugar..., buf, molt! No sé què dir, tots juguen bé, tenen un joc molt sistematitzat. Messi i Ibra són diferents, però els altres..., buf, són molt bons!”. Hi coincidia Dani Alves des de Barcelona: “No canviaria mai d’equip, ni pel Madrid ni per cap altre. Ja tinc el meu, amb uns companys que són uns fenòmens, i m’és igual que ells vagin ara al davant, és un liderat fictici perquè som el millor equip del moment”.

Però el Barça també pot desemmascarar altres realitats. Com ara que només pugui oposar equip a les estrelles del Madrid neogalàctic, o el que és el mateix, que els cracs blancs siguin més cracs que els blaugranes. I és que, segons dades de la divisió d’estudis de la banca suïssa USB (vegeu gràfic), el valor de mercat dels jugadors integrants d’un teòric onze titular de gala de Pep Guardiola supera de llarg el dels madridistes (372 milions d’euros contra 327).

Més encara. El segon desembarcament de Florentino Pérez al Reial Madrid l’ha tornat a convertir, per molts, en una mena de mag de les finances esportives. Sense entrar a discutir l’efectivitat de les decisions (això toca al juny), les dades demostren que la gestió del Barça és més que el doble de bona que la del Madrid: la inversió feta per aconseguir el mencionat teòric onze titular és 2,3 vegades inferior al seu valor en el mercat, mentre que al Bernabéu amb prou feines s’equilibra el balanç, amb un resultat de 0,98.

En tot cas, són realitats que el Barça haurà de fer bones demà. “Potser sí que el Barcelona juga millor, però les estadístiques no diuen que sigui el millor, per ara som nosaltres els primers. No ho devem estar fent malament”, va valorar Cristiano, l’home del moment a Madrid. “Si fos per mi, li faria deu o vint gols al Barça, però sense mi l’equip s’ha situat primer a la Lliga i a la Champions. No depenen de mi”.

La doble rèplica és de Dani Alves. Primer pel resultadisme: “En futbol només val guanyar, però si pots jugar bé, millor. La gent no només paga per veure guanyar el seu equip”. Després per la dependència: “A Madrid s’estan agafant massa a Cristiano, i un equip no és un sol jugador. Jo prefereixo no tenir un equip que s’hagi d’agafar tant a un sol jugador”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.