El Barça busca un triomf a Tenerife per arrencar de nou

Jugarà enmig del debat sobre el crèdit que té el multicampió blaugrana

Txigrinski serà titular i Messi jugarà de fals davanter en el trident

Així és la realitat crua del futbol. L'equip més guanyador de la història del club en un curs arriba a Tenerife sota la sospita de bona part del seu entorn. Els efectes negatius de l'èxit, que s'ha fet costum a Can Barça, s'han deixat veure de seguida. Com quan Guardiola va començar, amb aquella derrota a Sòria i l'empat a casa contra el Racing, un xiuxiueig de dubte envolta l'inici de l'any.

No es dubta de la capacitat de l'equip, però sí de la determinació per resoldre els partits. L'anàlisi desproveïda de fanatisme suggereix que la sospita no té base. Contra el Vila-real i el Sevilla, l'equip de Guardiola va ser el dominador absolut i va generar tantes ocasions de gol com acostuma a fer. I si bé els blaugrana, de manera honesta, descarten l'excusa d'alguns elements singulars, com les actuacions arbitrals, és feina dels analistes subratllar-los com incidències que han interferit de manera notable en el resultat final. Precisament el resultat, això que aquest Barça immens va saber obtenir com cap altre equip, és el que avui, en la vigília de la tercera presentació de l'equip el 2010, el condemna injustament.

Guardiola, honest fins al límit –de vegades l'escenari, ingovernable i extrem, l'obliga a adoptar aquest paper–, s'ha inculpat quan el resultat no ha sigut la victòria i ha refusat la idea de tenir un cert crèdit. És lloable, però imprecís: cap altre conjunt mereix el benefici del dubte com aquest. I els paladars més foscos de l'afició ho haurien de reconèixer i farien bé d'abandonar l'exercici del xiulet o el rumor per acompanyar l'equip, encara que sigui pels mesos recents de tanta felicitat.

Txigro, al camp.

Atenent la manera amb què Guardiola sol enfrontar les crítiques, s'espera que Txigrinski sigui avui titular. El central necessita minuts i el seu entrenador li'n donarà. L'acompanyarà Piqué a l'eix de la defensa.

Abidal és en principi el més indicat per ocupar el lateral esquerre, encara que no es descarta la participació de Puyol, que rememoraria, així, els temps en què Pep el col·locava de 3 per alliberar Alves de tasques defensives.

L'absència d'Ibrahimovic, sancionat, obligarà a fer canvis. Tenint en compte l'escenari habitual d'un equip voluntariós que es tancarà a esperar el contraatac, Messi actuarà segurament de fals davanter, per fer sortir els centrals rivals de la seva cova. Pedro, l'home de la jornada, ovacionat per més de dos mil seguidors a l'aeroport, que el van rebre com una mena d'ídol, lluitarà amb Bojan per un lloc al trident titular amb Messi i Henry.

A la zona ampla no es descarta la participació dels nois del filial. Jonathan o Thiago tenen números per acompanyar Busquets i Xavi o Iniesta, els referents de la demarcació.

Oci sense futuribles.

No hi va haver cap detall morbós en el desplaçament. Ni Alfons Godall ni Jaume Ferrer, els dos precandidats a la presidència del Barça en les pròximes eleccions, han viatjat a Tenerife. En l'expedició hi havia només sis directius, que s'han de trobar avui amb Joan Laporta, que s'ha inclinat per l'oci i ha participat amb Txiki Begiristain en un torneig de golf. Hi són des d'abans-d'ahir, acompanyats d'Albert Perrín. El president gasta els seus últims mesos al càrrec d'aquesta manera. De fet, tot i ser a l'illa, no acudirà a la trobada de penyes que s'ha organitzat amb motiu de la visita del Barça a Tenerife.

TENERIFE-BARÇA
TENERIFE:
Sergio Aragoneses, Juanlu, Ezequiel Luna, Pablo Sicilia, Bellvís; Ricardo, Mikel Alonso; Kome, Alfaro, Ayoze i Nino.
BARÇA:
Valdés, Alves, Piqué, Txigrinski, Abidal; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi i Henry
ÀRBITRE:
Miguel Ángel Pérez Lasa (Comitè Basc).
ESTADI:
Heliodoro Rodríguez López, 21.00 hores (Canal +)


Guardiola és honest fins a l'extrem: refusa el crèdit pel que s'ha guanyat, però s'equivoca; en té



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.