Una copa del Rei refrescant

El cos tècnic del Barça va fer servir aquesta competició per mantenir en un bon estat de forma la plantilla justament per ara, que els lesionats i sancionats es multipliquen de manera preocupant

0
titolet
Text

La solució abans que el problema: Éric Abidal va veure una targeta vermella directa i no podrà jugar a Mestalla. Difícilment ho hauria fet, ja que el lateral esquerre habitual en aquesta competició és el brasiler Sylvinho. És la tònica del cos tècnic blaugrana durant l'any. La copa va servir per mantenir frescos tots els integrants de la plantilla, especialment aquells que no solen jugar ni en la Champions ni en la lliga. Des del cos tècnic, però, es refusa el fet que es jugui la competició amb els anomenats suplents habituals. «Quan al principi vam començar jugant la copa amb determinats jugadors, es va dir que tiràvem la competició. S'ha demostrat que no, que no només no la tiràvem, sinó que hi donàvem molta importància», expliquen els tècnics.

La idea d'una plantilla «curta, però amb molt ritme de competició» té una importància especial ara, que les baixes per lesió i sanció es multipliquen en un tram final de lliga frenètic.

Homes com ara Pinto (8 partits), Bojan (8), Hleb (7) i Sylvinho (7), fixos en els partits de copa, estan en forma per auxiliar l'equip en la lliga i la Champions, si calgués.

«De vegades –explica Tito Vilanova–, donar importància a una competició és fer jugar gent que està fresca i que si està en aquesta plantilla és que té el nivell per vestir aquesta samarreta.»

En matèria de dosificacions de jugadors, les coses no són tan simples per dividir-les entre titulars i suplents. Menys encara avui, quan els metges del club fan dues comptes enrere alhora: Iniesta i Henry treballen contra rellotge per ser a Roma. La conjuntura, extrema, fa que el cos tècnic hagi de recórrer a, per exemple, Bojan i Hleb com a possibles substituts si el manxec o el francès no arriben a Roma. O a Sylvinho. Les vermelles que han deixat Abidal fora de Mestalla i Roma han posat els focus sobre el veterà lateral del Barça. Jugarà a Mestalla i té mols números per jugar també a Roma. La dosificació de la copa ha fet que Silvio estigui preparat per al repte.


«Es deia que tiràvem la copa per qui la jugava, però s'ha demostrat que no», diuen els tècnics

El dubte de l'alineació

El tècnic Josep Guardiola parlarà avui en roda de premsa i, probablement, no confirmarà l'alineació titular que sortirà a la gespa de Mestalla a la recerca del primer títol d'aquesta temporada. L'entrenador va optar en aquesta competició per homes com ara Pinto, Bojan Krkic, Sylvinho i Aleksandr Hleb, no habituals en la lliga i en la lliga de campions, però sí fixos, en canvi, en la copa del Rei. Hi ha, per tant, el dubte de saber què farà el cos tècnic ara que ha arribat el gran partit final per al Barça. La manera de conduir els seus jugadors indica que el de Santpedor mantindrà en l'onze aquest grup d'homes que han jugat la copa durant l'any. Però caldrà veure què necessita el cos tècnic amb vista a la final de Roma contra el Manchester United i tenint en compte les baixes que té l'equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.