Una nova etapa per a Busquets

Fa tot just un any pujava a segona B, i ahir debutava en una competició oficial de la FIFA

Fa una mica més d'un any, Sergio Busquets celebrava l'ascens del filial del Barça a la segona divisió B, en derrotar al Miniestadi el Barbastre aragonès. Un any i quatre dies més tard, el migcampista vallesà va debutar ahir en la fase final d'una competició de seleccions organitzada per la FIFA, la copa de les Confederacions en substituir, precisament, el seu company d'equip Xavi Hernández en els darrers minuts del triomf de la selecció estatal contra l'Iraq a Bloemfontein.

Busquets només va tenir 10 minuts per exhibir-se, però va començar una nova etapa. En un any increïble, ha passat dels camps de tercera divisió a guanyar el triplet jugant tant en la final de la copa del Rei de València, com en la de la lliga de campions de Roma. Consolidat en el primer equip, en un sol any ha deixat endarrere la selecció sub-21, amb la qual va debutar l'octubre del 2008, per debutar amb l'absoluta (febrer del 2009) i arribar a la cita de Sud-àfrica, tot i que ahir no va tenir gaire temps sobre la gespa. En 10 minuts, però, va fer 13 passades, i les 13 van arribar a destí. I, evidentment, va rebre una falta. Una de les especialitats del jugador de Badia del Vallès: forçar faltes dels rivals.

Piqué, impecable.

En la jornada d'ahir, de fet, van debutar els dos jugadors del Barça que són en la copa de les Confederacions que encara no havien disposat de minuts: Busquets i Gerard Piqué. El central barceloní, que arrossegava una lesió des de l'últim partit de lliga a la Corunya i no va poder jugar el primer partit d'Espanya, va disputar ahir els 90 minuts i va complir a la perfecció quan va tenir feina. Ara, en va tenir poca. Xavi també va jugar i Carles Puyol, en canvi, va descansar a la banqueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.