Barça

“Tito és la continuïtat”

Carles Puyol diu que el nomenament de Vilanova com a relleu de Guardiola és la millor notícia, perquè és ideal per liderar el projecte

Dóna les gràcies a Pep per haver creat un equip de llegenda que serà recordat sempre

La cara de Carles Puyol en la roda de premsa en la que Sandro Rosell, Pep Guardiola i Andoni Zubizarreta van anunciar l'adéu del tècnic de Santpedor reflectia la tristor que sentia per haver perdut l'entrenador que ha fet que aquest equip sigui etern. Ahir, amb més alegria i com a capità del primer equip li va tocar valorar tant l'adéu de Guardiola com el nomenament de Tito Vilanova. “Han sortit molts noms, i dins del vestidor tots volíem que continués Pep Guardiola, però una vegada ha decidit marxar, que Tito Vilanova sigui el seu recanvi és la millor notícia que ens podien donar. L'aposta per Tito és la continuïtat d'un projecte”, deia el capità valorant el nomenament del tècnic de Bellcaire d'Empordà. El capità del Barça creu que l'elecció de la direcció esportiva i de la junta directiva de Sandro Rosell és tot un encert i que tocarà poques coses. “Tito coneix millor que ningú l'equip. Coneix perfectament aquest equip i la seva filosofia, ja que ha estat cinc anys amb Pep Guardiola. És la persona ideal per liderar aquest projecte. Serà més o menys el mateix. La filosofia i la idea seran les mateixes”, deia el central de la Pobla de Segur.

Molt agraït a Pep

El capità blaugrana va explicar que el vestidor no s'esperava l'adéu de Guardiola. Ho van poder intuir per tot el que es deia en els dos dies posteriors a l'eliminació de la lliga de campions, però abans d'aquest partit, estaven convençuts que el de Santpedor continuaria. “Ens esperàvem la notícia, però si ens ho haguessin preguntat abans del partit, hauríem dit que continuava.” Puyol, com a capità, deia ahir que la plantilla no se sent responsable de l'adéu del tècnic català. “Nosaltres ho hem intentat en el dia a dia. Sabíem que quan ell veiés que l'equip no anava bé, marxaria, però no crec que aquesta hagi estat la raó de la seva renúncia. Ha estat el desgast. Ha de ser molt dur ser entrenador. I més com ho sent ell, les 24 hores està pensant en futbol”, afirmava el central, que mostrava el seu agraïment a Guardiola per tot el que ha fet en les quatre temporades que ha estat a la banqueta. “Li estarem eternament agraïts. Guardiola deixa moltes coses al món del futbol. Ha marcat un abans i un després en el futbol. La vida ara continua i intentarem seguir el camí que ell ens ha assenyalat i fer-ho tan bé com ell ho ha fet. Guardiola deixa un equip de llegenda que serà recordat per sempre”, deia.

Messi no té problemes

A molta gent li va sobtar l'absència de Leo Messi en la roda de premsa en la que es va fer oficial l'adéu de Guardiola. Messi es va excusar argumentant que estava molt afectat per la notícia i que, sabent que les càmeres buscarien les cares tristes dels futbolistes, havia decidit marxar cap a casa. Puyol va defensar ahir l'argentí, després que alguns diguessin que el de Rosario s'havia enfrontat a Guardiola. “Vull aclarir tot això –va dir Puyol–. En Leo volia anar a la roda de premsa, però es va decidir que anàvem els quatre capitans i ell va fer una passa enrere. Després van aparèixer més jugadors per voluntat pròpia. En cap moment en Leo s'ha enfrontat a en Pep. Tota la plantilla estarà amb ell en un acte de comiat. Poden dir moltes coses, com que la gent està enfrontada a en Pep, però és tot el contrari. Tots estem a mort amb ell.”

La marxa de Guardiola és una pèrdua majúscula per a l'escenari del futbol, però s'ha de respectar la seva decisió
Marcelo Bielsa
ENTRENADOR DE L'ATHLETIC
Ha demostrat la seva capacitat en quatre anys d'ensenyar-nos a tots quasi una altra dimensió del futbol
Unai Emery
ENTRENADOR DEL VALÈNCIA
Guardiola és com el messies, ha il·luminat un camí en el qual tots hi han cregut. Ha aportat molt al futbol
José Ramón Sandoval
ENTRENADOR DEL RAYO
És jove, amb una història important en el seu present. Li hem d'agrair el que ens ha fet veure amb el Barça
Diego Pablo Simeone
entrenador de l'atl. madrid

Aitor Karanka, molt poc senyor

El paper d'Aitor Karanka com a ajudant de José Mourinho al Real Madrid és més trist cada dia que passa. Acostumat ja a fer totes les rodes de premsa i a dir tot el que li ordena dir el tècnic portuguès, ahir es va mostrar molt poc elegant quan se li va preguntar sobre l'adéu de Pep Guardiola de la banqueta del Barça. “La lliga espanyola ha existit sense Guardiola, amb Guardiola, i continuarà existint sense Guardiola. Els seus números, després de quatre anys, són els que són, però ara ja és història i la lliga continua i continuarà sempre.” El basc no va tenir ni una paraula d'elogi per a l'entrenador del Barça.

Roura podria ser el segon

Van preguntar a Andoni Zubizarreta divendres qui seria l'ajudant de Tito Vilanova. El director esportiu no va contestar. L'ajudant de Tito podria ser Jordi Roura, exjugador del Barça i íntim amic del que serà nou entrenador del primer equip. Roura forma part actualment de l'estructura tècnica de Guardiola. Ell, Domènec Torrent i Carles Planchart són els encarregats de fer el seguiment dels rivals. Roura formava part del grup Els Golafres a la Masia amb Tito i Guardiola. També pot ser una opció l'actual entrenador del Sabadell, Lluís Carreras. Va dir ahir que ningú del Barça s'hi havia posat en contacte i que té feta la renovació.

Manel Estiarte deixarà el club

L'adéu de Pep Guardiola podria provocar la marxa de molts dels seus col·laboradors. No passarà finalment perquè el relleu del de Santpedor és Tito Vilanova i comptarà gairebé amb el mateix equip, ja que tots són homes de la seva absoluta confiança. Sí que és molt probable, però, que deixi el club Manel Estiarte, director de relacions externes, que ha exercit bàsicament aquests anys d'home de confiança de Guardiola i de nexe amb els jugadors, la premsa i també la junta directiva. Tots dos són grans amics i Estiarte va passar de seguida a ser un dels més estrets col·laboradors del tècnic de Santpedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.