Barça

Capità ferit

Puyol va notar unes molèsties al genoll dret després del derbi per les quals, dissabte que ve, haurà de passar per la sala d'operacions

La recuperació farà que es perdi la final de copa i l'Eurocopa

A mig matí d'ahir van arribar males notícies: Carles Puyol està lesionat i es perdrà el que queda de temporada. Ni la final de la copa amb el Barça, ni l'Eurocopa amb la selecció estatal. Dissabte passat, després del derbi, el capità va notar molèsties al genoll dret, una sensació de buidor que afectava aquesta articulació, i els serveis mèdics del Barça li van fer unes proves que van determinar que havia de ser sotmès a una artroscòpia. Segons informa la nota que va difondre el FC Barcelona, la intervenció quirúrgica tindrà lloc a Barcelona dissabte que ve, 12 de maig, i estarà dirigida pel doctor Ramon Cugat.

Diagnòstic

En aquesta operació es veurà si la lesió de Puyol li ha afectat els lligaments o, com és de preveure, el menisc, amb la qual cosa es confirmaria que el temps de convalescència aproximat serà d'un mes i mig. En tot cas, és segur que no podrà jugar la final de la copa, contra l'Athletic Club, el 25 de maig, ni tampoc la fase final de l'Eurocopa amb la selecció espanyola, que es disputarà a Polònia i Ucraïna, entre el 8 de juny i l'1 de juliol.

No és estrany que ahir mateix, el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, lamentés la baixa del defensa de la Pobla de Segur. “És un seriós contratemps, una baixa sensible. I no només pel que dóna al camp, també pel que aporta a l'equip”, va dir. “Estava fent un magnífic final de temporada i era un dels fixos en la meva llista. És una pena que li hagi passat això quan està a punt de fer cent partits com a internacional”, va afegir el seleccionador.

El curs passat, Puyol va viure un calvari després de tenir una tendinopatia al genoll esquerre en el mes de gener que no li va desaparèixer fins que va ser operat, a principi de juny. Ara és el genoll dret l'afectat, probablement de resultes del treball de recuperació d'aquella lesió.

En tot cas, és de sobres coneguda la força de voluntat del capità blaugrana que, de ben segur, estarà al cent per cent quan comenci la nova temporada vinent.

David Villa ho té molt difícil per ser a l'Eurocopa

Ara mateix sembla gairebé impossible que David Villa estigui present a l'Eurocopa amb la selecció espanyola com a conseqüència de la greu lesió que arrossega des del Mundial de clubs del Japó. I no perquè no s'hi hagi deixat la pell, perquè ha treballat de valent per ser-hi, però la complexitat de la lesió ha impedit que pugui reaparèixer en aquests últims partits de lliga. La intenció del seleccionador espanyol Vicente del Bosque era esperar-lo fins al final. Però sense ritme de competició i sense haver jugat ni un minut és massa risc perquè l'inclogui en la llista definitiva. “Villa és una incògnita. Estem preocupats, és molt difícil portar algú si no pot jugar cap partit abans”, va afirmar.

D'altra banda, l'equip va tornar a la feina ahir a la tarda i ho va fer amb les novetats de Gerard Piqué i Isaac Cuenca, que van rebre l'alta mèdica i ja es van entrenar amb el grup. El que no va estar en la sessió preparatòria va ser Tito Vilanova, a causa d'un procés febril.

No entregarà la seva copa

S'havia especulat moltíssim sobre la possible absència del rei Joan Carles I en la final del 25 de maig al Vicente Calderón. Ahir La Zarzuela va confirmar que el monarca serà baixa en l'últim partit de la seva competició perquè encara està convalescent de l'operació de maluc a què va ser sotmès després d'un accident a Botswana, on s'havia desplaçat per participar en una cacera d'elefants. En el seu lloc presidirà el partit el seu fill, el príncep Felip. Malgrat que l'estat físic del rei espanyol és força precari després d'un seguit d'operacions, en aquesta decisió també s'hi podria amagar l'interès a evitar una altra xiulada per part de les aficions del Barça i l'Athletic de Bilbao, com ja va succeir en la final de Mestalla de l'any 2009 i que tanta polèmica va aixecar. Aquesta vegada, la proposta que circulava per les xarxes socials per rebre el monarca era cantar-li la cançó que diu “Un elefante se balanceaba”, en al·lusió a la seva afició per la caça a l'Àfrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.