Barça

“El meu cicle aquí ha acabat”

Víctor Valdés va trencar ahir el seu silenci i va confirmar que no renovarà el seu contracte amb el Barça

El de Gavà no va aclarir si marxarà aquest estiu, encara que tot ho fa preveure

Gairebé cinc mesos després, Víctor Valdés per fi va trencar el seu silenci i ho va fer per confirmar que no pensa renovar el seu contracte amb el Barça, que acaba el juny del 2014, sense assegurar tampoc si continuarà la propera temporada, encara que tot fa preveure que no serà així. Amb la màxima puntualitat, vestit amb el xandall blaugrana, i amb la presència dels altres tres capitans de la plantilla, Carles Puyol, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, el porter de Gavà va iniciar la seva intervenció llegint un comunicat, i a continuació, al contrari del que s'havia especulat, va donar pas al torn de preguntes.

Disculpes

Primer de tot, Valdés va demanar disculpes pel seu mutisme durant tot aquest temps i va explicar el perquè de la seva renúncia a continuar en el club, a més de destacar el que ha significat per a ell jugar tots aquests anys en el Barça: “Aquests mesos he estat callat i no he atès les peticions dels mitjans de comunicació, i per això vull demanar disculpes. Sé que dec una explicació als aficionats, i especialment als socis, del perquè he decidit no allargar el meu contracte. Fa vint anys que estic a la casa, dotze en el primer equip i he tingut la sort de compartir vestidor amb els millors jugadors del món. I he guanyat els títols que tothom imagina des de petit. El Barça m'ho ha donat tot a mi i a la meva família i m'ha ajudat a ser professional en aquest món que tant estimo, que és el del futbol. Li ho dec tot, a aquest club. Però la porteria d'aquest club pesa molt, i des de jove he sentit la responsabilitat que comporta jugar sota aquests pals i representar aquesta samarreta. És una decisió que es madura amb el pas de les temporades i que psicològicament et va esgotant. Considero que el meu cicle futbolístic finalitza amb el meu actual contracte el 2014, i per això prenc la decisió de comunicar-ho al club al gener, quan em van proposar la renovació.”

L'encara actual guanyador del trofeu Zamora també va explicar per què va decidir fer pública la seva decisió aleshores: “No volia permetre que ningú especulés amb cap xifra econòmica, ni amb la meva professionalitat, ni amb el meu amor a aquests colors. Per això vaig dir al club que no valoraria cap xifra. Va ser un elogi que volguessin que em quedés, però era una decisió ferma i irrevocable. Per experiències passades, vaig dir al club que fes un comunicat per anar de cara al soci. El club va pensar de manera diferent i em vaig veure obligat a treure-ho a títol personal. Sé que molta gent pot pensar que vaig cometre una irresponsabilitat i pot ser que algú se senti decebut. No era la meva intenció. Entenia que amb un any i mig es pot buscar la millor de les solucions per al club i per al jugador.”

Puyol: “M'he plantejat deixar-ho, però no marxar”

La temporada de Carles Puyol no ha estat gens fàcil, i així ho va fer saber ahir el capità blaugrana als socis i aficionats del Barça. Fins ahir a la tarda, era sabut que el defensa de la Pobla de Segur havia hagut de passar pel quiròfan el 15 de març per unes molèsties al genoll que li impedien seguir jugant i entrenar-se amb normalitat, però eren molts els dubtes que els barcelonistes tenien sobre la decisió de Puyol. El veterà central va explicar que va prendre la decisió d'operar-se perquè “ja no podia més”. El pitjor moment va ser al mes de gener, quan ja havia arribat a un acord amb el Barça per a la seva renovació. El capità va explicar, però, que va trucar al president Sandro Rosell per renunciar a l'acord fins que no es recuperés dels seus problemes, però Rosell li ho va treure del cap. Puyol va seguir jugant amb molèsties fins a mitjan març, però va desmentir que s'operés empipat per la decisió del tècnic que no fos titular en el partit de tornada contra el Milan. Va ser després de parlar amb els doctors del club i el doctor Cugat, que el central es va decidir operar. Algunes veus van dir que fins i tot podria marxar al Milan. Carles Puyol va assegurar que el seu únic objectiu ha estat, durant aquests mesos, recuperar-se per seguir jugant al Barça: “Durant aquests mesos m'he plantejat deixar el futbol, però no marxar del Barça. Si em recupero i no puc seguir jugant al Barça però vull seguir jugant, buscaré altres opcions, però pel meu cap només passa seguir al Barça i, si puc, retirar-me aquí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.