Puyol, el capità inoxidable

Puyol, el sisè jugador blaugrana que assoleix els 300 partits en la lliga

Supera Segarra i Asensi i es queda a un matx de Zubi i a onze d'Amor

Una mitjana de 30 partits per any deixen clar el seu ascendent

En dos mesos justos, es complirà una dècada des que Louis van Gaal fes debutar, a Valladolid, el que tothom deia que era el futbolista amb més coratge i punt d'honor que havia defensat mai la samarreta del filial blaugrana. Aquell dia al José Zorrilla, amb Puyol ocupant el lateral dret, començava a forjar-se la llegenda de l'actual capità del Barça. Una trajectòria que, per sempre més, estarà lligada a la història blaugrana.

Carles Puyol va complir diumenge contra l'Sporting el seu partit número 300 en la lliga estatal. Una xifra espectacular i molt meritòria que parla de l'ascendent que ha tingut el defensa de la Pobla de Segur en l'equip blaugrana des que el tècnic holandès li va donar l'alternativa. El primer partit de lliga d'aquesta temporada ha permès al central superar Asensi i Segarra i convertir-se en el sisè jugador que més partits de lliga ha disputat amb la samarreta blaugrana. Un rànquing que no trigarà a millorar. Està només a un partit d'Andoni Zubizarreta i a onze de Guillem Amor. Per tant, no trigarà a convertir-se en el quart sent superat només per Migueli (391), Carles Rexach (328) i Xavi Hernández (319). El de Terrassa, tot i ser un any i mig més petit que Puyol, va debutar una temporada abans, és l'únic que és capaç d'aguantar el ritme d'un capità que s'ha convertit en incombustible. Respectat sempre per les lesions, Puyol ha estat sempre indiscutible per tots els inquilins de la defensa blaugrana. Tret dels dos primers anys, ha superat sempre els 25 partits de lliga, una circumstància que l'ha convertit gairebé sempre en un dels dos centrals titulars. En plena negociació per ampliar el seu contracte (expira el pròxim 30 de juny), el capità blaugrana té temps per millorar els seus registres. Sempre ha dit que vol completar tota la seva carrera com a blaugrana.

Ho va celebrar oferint el seu desè títol a l'afició

Carles Puyol segurament recordarà per sempre més el seu partit 300 de lliga amb el Barça. I és que abans del començament del partit, el central va oferir la seva primera supercopa d'Europa a l'afició blaugrana. El títol assolit divendres passat a Mònaco és el desè que ha aconseguit amb el Barça. Tres lligues (2005, 2006 i 2009), dues Champions (2006 i 2009), tres supercopes d'Espanya (2005,2006 i 2009), una copa (2009) i l'esmentada supercopa europea (2009) fan que s'hagi convertit en un especialista a recollir trofeus. Es dóna la circumstància que tots aquests títols han estat entregats a Carles Puyol. El defensa (que també ha guanyat una Eurocopa i una medalla olímpica amb la selecció estatal) va ser nomenat capità la segona temporada de Rijkaard. Va heretar el braçal de Luis Enrique quan es va retirar. La present és la cinquena temporada com a primer portaveu de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.