Mig segle després,el Barça juga un altre cop un partit oficial a Lleó

El Barça ha jugat fins ara un sol partit oficial a Lleó. Va ser la temporada 1955/56, l'única que ha jugat el Cultural a primera. Els blaugrana van guanyar al vell estadi de La Puentecilla 0-1 amb un solitari gol de Luis Suárez. En el partit d'anada a les Corts, els blaugrana van golejar 4-0. El duel d'avui, doncs, serà el primer en la copa, i també l'estrena del Barça a l'estadi municipal Reino de León, un recinte modern construït el 2001 i amb capacitat per a 14.000 persones.

Aquella llunyana estrena del Barça a Lleó va ser en la primera temporada de l'estadi de La Puentecilla, construït el 1955 en motiu de l'ascens del Cultural a primera. Anys més tard, aquest estadi seria batejat amb el nom d'Antonio Amilivia en honor al president d'aquell ascens. El darrer partit d'un equip del Barça en aquest camp va ser poc abans que fos enderrocat, el 1998. El protagonista va ser el filial, que jugava llavors el play-off d'ascens a segona A. Aquell cop, l'equip entrenat per Josep María Gonzalvo es va imposar 0-1 amb gol de Mario Rosas, i amb dos homes que avui no seran a Lleó en l'equip titular: Puyol i Xavi Hernández. Aquell any, el Barça B va pujar superant els altres rivals del grup: el Cadis i el Real Madrid B, que va ser golejat 5-0 al Miniestadi.


Amb Xavi i Puyol de titulars, el Barça B va guanyar a Lleó el 1998 en el camí cap a segona A



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.