«Sadrià» vs Miralcamp

El 2006 l'Espanyol B pujava a segona B desbancant el Vila-real B. D'aquells filials han debutat 19 jugadors en l'elit i quatre s'han consolidat

Els planters de l'Espanyol i el Vila-real són dels més ben considerats del futbol estatal. Sense anar més lluny, en el primer equip blanc-i-blau han debutat aquesta temporada set jugadors (Víctor Ruiz, Javi Márquez, Raúl Baena, Jordi Amat, Javi López, Dídac Vilà i Marc Pedraza) i en el filial groguet una xifra semblant. La bona salut d'aquestes dues escoles ens fa remuntar al juny del 2006, en què l'Espanyol B i el Vila-real B es van disputar l'ascens de tercera a segona divisió B. Un ascens a doble partit que va assolir l'equip barceloní que entrenava Joan Francesc Ferrer, Rubi. D'aquells dos filials fins a un total de 19 jugadors han debutat a primera divisió, un dada que revela el potencial que hi havia en les dues plantilles. «Cap dels dos volia un Vila-real B-Espanyol B, perquè teníem dos equips molt potents», recorda l'ara tècnic del Llevant Luis García, que en aquell moment era el tècnic dels de la Plana Baixa. Tant Rubi com Luis García se senten més que orgullosos d'aquells jugadors. «Hi ha un nombre molt important de futbolistes que han sortit d'aquelles dues plantilles. Altres no han arribat a primera, però estan la majoria en equips de segona A», explica Rubi. Luis García, també creu que altres mereixien el premi, però no han tingut sort. «Un jugador per arribar-hi depèn de moltes circumstàncies. Al marge dels que van tenir una oportunitat jo tenia jugadors boníssims, però si en el primer equip la seva demarcació estava coberta o portaven un fitxatge se li tancaven les portes.» Luis García recorda alguns exemples singulars. «Recordo que la defensa d'aquell Espanyol B feia molt de respecte. Sergio Sánchez, Robusté –ara jugador seu al Llevant–, Serrán, Fede, Chica... i, curiosament, Chica era el jugador que menys despuntava i és el que ara jo més admiro.» Rubi també recorda les previsions que tenia el club amb el seu equip. «El jugador que estava més ben considerat pels tècnics de la casa era Sergio Sánchez.» A més, l'actual tècnic del Benidorm creu que els jugadors són els amos del seu futur. «Tots aquests jugadors han jugat a tercera. Hi ha la teoria que a segona B és on millor maduren, però jo crec que en un filial, en què tots els jugadors tenen una gran qualitat, el jugador que s'ho proposa i té l'aval del primer equip pot fer-s'hi un lloc. S'ha vist amb aquests dinou jugadors i amb els que en un any ha fet debutar Pochettino.»

Dels dinou jugadors que van jugar aquella eliminatòria, en el primer equip de l'Espanyol hi ha Javi Chica i Javi Márquez, i David Fuster i Bruno Soriano, que estan consolidats en els primers equips. Avui es veuran les cares Espanyol i Vila-real, però també dues escoles de bon futbol, la de Sadrià i la de Miralcamp, nom de les seves respectives ciutats esportives.

ELS DEBUTANTS

Espanyol: Javi Chica, Javi Márquez, Biel Ribas, Sergio Sánchez, Albert Yagüe, Miki, Ángel Martínez, Serrán i Marc Pedraza. Vila-real: Bruno, Fuster, Juan Carlos, Joan Tomàs, Alcántara, Marquitos, Jonathan Pereira, Xisco,Óscar López i Rubio.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.