ENTREVISTA A

MARC BERTRÁN CAPITÀ DEL TENERIFE

«A Tenerife m'hi trobo genial, però la terra tira»

—La reacció no arriba i ja són vuit partits sense guanyar.

—«Sí, hem fet partits bons, però ens ha faltat sort. Hem fet mèrits per tenir més bons resultats contra l'Atlético, en què vam fallant un penal, el València o l'Almeria, però no hem tingut sort.»

—Dues victòries en la jornada 4 i quatre en la 21. El bon inici no ha tingut continuïtat.

—«Vam guanyar dos partits a casa. Les estadístiques a casa són bones, el problema és fora. I en les últimes setmanes han vingut tot d'equips de la zona alta i ens ha fet empitjorar els números a l'Heliodoro.»

—Parlava de falta de sort, però què més li falta al Tenerife?

—«Doncs no ho sé. A vegades, encert perquè creem ocasions, juguem bé a futbol, però no és fàcil adaptar-se al canvi de categoria. Sobretot encert en el gol.»

—Com es porta passar de guanyar sempre a segona a encadenar setmanes i setmanes sense victòries?

—«Es porta bé. Cal saber canviar el xip, entendre que no té res a veure una categoria amb l'altra. Hi ha tres o quatre equips superiors i la resta tenim un nivell similar. La lògica et diu que serà difícil, que el primer any és complicat, però és cert que ara passem el pitjor moment.»

—El Tenerife feia un joc atractiu a segona, de bon nivell tècnic. Això semblava que faria més fàcil la transició, però els està costant.

—«La filosofia del Tenerife és igual a primera que a segona. És igual a fora que a casa. Tractem bé la pilota, per molt que les estadístiques indiquin que no estem bé, i sabem que tenim moltes coses per millorar.»

—Corre perill José Luis Oltra? El Tenerife és l'únic equip de baix que no ha canviat d'entrenador.

—«No. La confiança en el mister és total i em consta que la idea és allargar el vincle. Fa temps que és aquí, ha demostrat que és vàlid, ha complert els objectius que li han anat fixant i crec que és important que continuï tota la temporada.»

—Amb tot, la permanència és només a tres punts.

—«Sí, fins fa tres jornades estàvem fora del descens i és una dada a tenir molt en compte. Estem bé a casa i pitjor a fora. Ara han vingut equips difícils, però el calendari que ve és més assequible i s'ha d'aprofitar.»

—Els jugadors noten que hi ha tanta diferència entre els primers de la lliga i la resta?

—«Es nota molt. Hem jugat ja contra tots i ens hem adonat que n'hi ha tres o quatre, el Barça, el Madrid, el Sevilla i el València, que són més forts. Es nota la diferència. Tenen molta qualitat amb jugadors molt desequilibrants.»

—El pròxim rival és el Mallorca, quart, però fluix lluny de casa. Una bona oportunitat per reaccionar?

—«Esperem que sí. Tenim ganes que arribi el partit. El Mallorca ho ha guanyat tot a casa, però fora té problemes. Acaba de perdre a Jerez, així que és un bon rival per tornar a guanyar.»

—Com s'afronta una lesió greu en la jornada 5 quan fa tant temps que s'espera tornar a primera?

— «Amb molta tranquil·litat. Sent positiu perquè no hi ha una altra opció. Em vaig lesionar al Bernabéu i hi podia fer poc. El doctor Guillén va dir que serien quatre mesos, en tres i mig he tornat i, a sobre, he estat titular de seguida. És cert que feia anys que no estava a primera i en tenia ganes.»

—Com arriba un lleidatà a ser capità del Tenerife?

—«Primer, perquè fa quatre anys que hi sóc. La veterania compta, conèixer el club. M'ha tocat viure el millor, amb l'ascens i l'esclat d'alegria col·lectiva, i el pitjor, en anys anteriors.»

—L'estiu passat va sonar per reforçar l'Espanyol, que al juny buscarà un lateral dret. Li agradaria tornar?

—«No ho tinc clar. Tenerife està sent casa meva, m'hi sento genial, però ja se sap que la terra tira molt. Sempre he estat periquito i m'agradaria tornar.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.