Manolo desencalla el derbi

El seu gol en l'últim minut va permetre el Reus vèncer per primer cop la Pobla

Fins llavors, la igualtat i la lluita constant havien estat les protagonistes

El filial grana veu trencada així una ratxa de nou jornades invicte

Santi Coch
TÈCNIC DE LA POBLA DE MAF.
«El Reus ha jugat amb molta intensitat, sobretot en les segones jugades, que no ens van gaire bé»
«En certes estones m'he enfadat, perquè els puntes no baixaven a buscar pilotes al mig del camp»
«Alguna vegada s'havia de trencar aquesta ratxa»
Santi Castillejo
TÈCNIC DEL REUS
«Gràcies a una arribada en l'últim minut hem resolt un partit molt complicat»
«Hem arriscat i ha sortit bé, tot i que a vegades també pot sortir malament»
«Tenim un coixí de cinc punts amb el tercer que ens pot anar bé ara que tenim enfrontaments directes»
3
PARTITS
consecutius fa que el Reus aconsegueixdeixar la porteria a zero

El derbi que van disputar ahir la Pobla de Mafumet i el Reus, que arribava en un gran moment per als dos equips, no va defraudar quant a intensitat i emoció, tot i que va estar a punt d'arribar al final sense gols. Manolo González, en l'últim minut, es va encarregar que no fos així, aconseguint l'única diana del partit que va servir perquè el conjunt roig-i-negre sumés els tres punts i s'imposés al camp del filial del Nàstic per primera vegada des que els grana van pujar a tercera fa tres temporades. El gol, que va arribar de manera agònica i quan els dos equips gairebé ja donaven l'empat per bo, serveix per consolidar encara més el conjunt de Santi Castillejo en la segona posició –ja té el tercer, el Santboià, a cinc punts– i trenca també l'excel·lent ratxa que travessava la Pobla de Mafumet de nou jornades sense perdre.

Des dels primers minuts va quedar clar que cap equip ho tindria fàcil per doblegar el rival i per imposar el seu joc, ja que tots dos van anar a totes. Tot i això, el Reus sí que buscar més combinar al mig del camp i de mica en mica es va anar acostant amb perill a l'àrea de la Pobla. La primera ocasió destacada, quan gairebé ja es complia el primer quart d'hora, va ser una rematada forçada d'Álvaro a la mitja volta que va sortir fora. Poc després, dues rematades creuades –primer de Taranilla i poc després de Ñoño– van fer que intervinguessin els dos porters.

La igualtat es podria haver trencat a la mitja hora de joc si l'àrbitre hagués assenyalat un possible molt protestat pels jugadors del Reus, que van reclamar una falta dins l'àrea de Fernando sobre Pablo Álvarez. Aquesta polèmica va semblar que donava ales als de Santi Castillejo, que fins al descans no van parar d'assetjar la porteria dels grana, primer amb una pilota engaltada per Masqué dins l'àrea, que va sortir fora per poc, i a continuació amb un xut de Manolo González des de la frontal que Yelco –ahir substituïa el lesionat Sergio– va desviar a córner.

En la segona part, l'equilibri de forces va tornar a aparèixer i les ocasions van trigar a arribar. L'única realment remarcable en tota la segona part –deixant de banda el gol– va arribar a pilota aturada, després que Marqués pengés la pilota a l'interior de l'àrea, on Urraka, lliure de marca, va rematar fora quan el que era més fàcil era enviar la pilota entre els pals (61'). Amb el pas dels minuts i a mesura que s'acostava el final del partit semblava cada cop més clar que el duel acabaria sense gols, ja que tot i que en cap moment els dos equips es van donar ni una concessió. Les aturades continuades del joc així ho feien intuir. En una de les poques badades de la defensa grana en tot el partit, però, Manolo González, beneficiant-se de la mitja errada de Yael, va aprofitar la passada llarga d'Urraka controlant la pilota dins l'àrea i superant Yelco amb la punta de la bota i decantant un dels derbis més igualats dels últims cursos.

LA POBLA DE MAFUMET
0
REUS
1
LA POBLA DE MAFUMET:
Yelco, Denís, Vivó, Yael, Fernando, Cristino, Roca, Aleixo, Ñoño (Llobet, 65'), Etienne Eto'o (Ton Alcover, 80') i Virgili.
REUS:
Moragón, Edu Vives, Sangrà, Ferran, Taranilla, Urraka, Marqués (Pallarès, 90'), Pablo Álvarez (Pitarque, 58'), Álvaro, Masqué (Querol, 72') i Manolo González.
GOLS:
0-1 (89') Manolo González.
ÀRBITRE:
De la Torre Acedo.
T.G.:
Als locals Yael, Etienne Eto'o i Denís; als visitants Pablo Álvarez, Ferran, Taranilla i Álvaro.
T.V.:
Cap.
PÚBLIC:
Uns 300 espectadors a la Pobla.

El retorn d'Albert Virgili, molt deslluït

X.S.

Una de les atraccions del partit d'ahir era tornar a veure Albert Virgili jugant amb la samarreta de la Pobla de Mafumet després de la seva experiència de prop de mig any a la lliga de Hong Kong amb el Kitchee, entrenat per Josep Gombau. El davanter del Catllar va formar part de l'onze, fent parella d'atac amb el camerunès Etienne Eto'o, però no va poder brillar en un partit en què, molt ben marcat per la defensa dels roig-i-negres, gairebé no va tocar cap pilota. Molt aclamat quan es va escoltar el seu nom per megafonia a l'hora d'anunciar les alineacions, va acabar disputant els 90 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.