Un quart de vida «en clau Nàstic»

Antoni Pinilla posa fi a una etapa de nou temporades en l'entitat grana

L'acord al qual van arribar ahir Antoni Pinilla i el Nàstic per trencar el contracte que l'unia al club significa per al colomenc el final a una etapa de nou temporades treballant en l'entitat grana com a jugador des de l'estiu del 2001 i com a director general durant l'últim any i mig. Als 38 anys –en farà 39 el pròxim 25 de febrer–, es pot dir, doncs, que Pinilla ha dedicat un quart de la seva vida al Nàstic, el club «més important» en la seva carrera, com ell mateix va explicar ahir. En aquests anys en el conjunt grana, el davanter colomenc les ha vist de tots els colors, ja que fins i tot es va quedar mig any sense equip després de lesionar-se jugant al Calderón en el seu primer curs a Tarragona. Des d'aleshores, però, la seva progressió, tot i vorejar ja la trentena, va anar en augment fins a convertir-se en el gran capità, en l'heroi de dos ascensos –a segona A i a primera– i en l'ídol d'una afició que l'ha arribat a idolatrar. Per això no va ser gens estrany que un cop que va anunciar la seva retirada com a jugador, el club, aleshores presidit per Xavier Salvadó, li oferís el càrrec de director general. Traslladat dels terrenys de joc als despatxos, Pinilla va continuar dedicant al Nàstic els seus coneixements i l'experiència adquirida al llarg de la seva extensa trajectòria, fins que el 15 de desembre passat, l'arribada del nou consell el va sentenciar. Potser és, com ell mateix va assegurar la setmana passada, perquè no se li ha perdonat la seva relació amb l'anterior consell. Una relació que, es miri com es miri, va ser «en clau Nàstic». Una clau que segons les dues parts, ha evitat que portés el club als tribunals.

Els dos ascensos, els majors èxits a Tarragona

X.S.

Els majors èxits d'Antoni Pinilla en el club tarragoní, a banda d'haver-se convertit en un dels referents de l'afició grana, han estat els dos ascensos assolits, tenint, a més, un clar paper protagonista. La temporada 2003/04 a segona divisió A, (32 partits i 9 gols) i la 2005/06 a primera (27 partits i 6 gols). Comparable, com ell ja ha dit més d'un cop, a l'or olímpic aconseguit a Barcelona 92 i al Camp Nou, o la lliga amb el Barça. Al Nàstic, Pinilla va arribar a disputar 201 partits i va marcar 34 gols i ha coincidit amb la que és, probablement, l'etapa més gloriosa en tota la història del conjunt grana. Per tot plegat, i per les paraules d'ahir, es fa difícil pensar que la relació entre Antoni Pinilla i el Nàstic hagi acabat definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.