3a DIVISIÓ

BENAVENT

L'aturada més difícil de Ravnic

L'exporter croat es recupera favorablement d'una leucèmia i ja està instal·lat a casa seva

Ja assisteix als entrenaments i als partits del Benavent, tot i no estar físicament tan actiu

Mauro Ravnic
ENTRENADOR DEL BENAVENT
«El partit de la meva vida està en joc. És molt llarg i no sempre es guanya, però crec que he superat la part més complicada»
Andreu Subies
PRESIDENT DEL BENAVENT
«La baixa de Ravnic no hauria d'afectar l'equip, però ens va costar superar el cop moral, i el complicat calendari de desembre tampoc hi ajudava»

L'entrenador del Benavent, Mauro Ravnic, ja té l'alta mèdica i es recupera favorablement a casa. Ravnic (51 anys) es va veure obligat a deixar temporalment l'equip lleidatà a final de l'any passat, quan li van detectar una leucèmia. Actualment, ja torna a fer vida normal, tot i no poder fer exercici físic a causa del tractament de quimioteràpia que està rebent. Ravnic diu: «És un tractament molt llarg, que em baixa les defenses i no em permet entrenar com abans. Haig d'anar a l'hospital constantment, però tant els metges com jo som optimistes.» El tractament de xoc que haurà de seguir l'exporter croat s'allargarà fins a l'abril, i després haurà de seguir una segona fase de manteniment, que en total durarà dos anys i mig. Tot i les esperances, els metges no podran assegurar la recuperació total de l'entrenador fins d'aquí a cinc anys.

La relació actual de Ravnic amb el club és gairebé la mateixa que abans de la leucèmia. El croat ja assisteix als entrenaments i als partits del seu equip, tot i no estar físicament tan actiu. Pel que fa a la perspectiva de futur, Ravnic diu: «Quan et detecten el càncer, és un cop. Després, has de recuperar-te i, finalment, tornar a fer vida normal.» Cosa que està aconseguint l'entrenador del Benavent a marxes forçades.

Fins fa quinze dies, es podia pensar que el baix rendiment del Benavent (14è) tenia relació amb la baixa del seu primer entrenador. Però l'equip està demostrant que no és així després de dues jornades guanyant contra el Prat (3-1) i el Blanes (2-6) amb resultats prou esperançadors, fins i tot jugant fora de casa. Segons Ravnic: «L'equip sempre ha seguit la seva línia, però ha coincidit la meva baixa amb un calendari de desembre bastant complicat, jugant contra equips com ara l'Europa (7è) i el Cornellà (6è).» L'equip està començant a recuperar la confiança, però està relacionat amb la recuperació del seu entrenador? El president del club, Andreu Subies respon: «El moment en el qual es va detectar la leucèmia no era la millor època del club. Vam posar l'equip a les mans del segon entrenador, per tant, no s'hauria d'haver notat la baixa de Ravnic.» Però clarament, el cop moral que va suposar l'anunci de la leucèmia, va suposar un punt d'inflexió en el funcionament del Benavent. Tot i així, l'equip ha fet nous fitxatges en el mercat d'hivern que, probablement, han estat un ajut molt favorable en la plantilla. Els davanters Eric Pla, Francesc Salat i Adrián Fernández, han estat les últimes incorporacions a l'equip de Ravnic.

Trajectòria esportiva.

Ravnic va iniciar la seva carrera futbolística com a porter a la seva ciutat natal, Rijeka, a Croàcia, amb només divuit anys. Onze anys després, va ser fitxat pel Valladolid per quatre temporades i, més tard, va fitxar pel Lleida, amb el qual va aconseguir ascendir a primera divisió la temporada 1993/94 (va ser l'última temporada que va jugar en la lliga professional). Un cop retirat, Ravnic va passar a ser l'entrenador de diversos equips catalans de tercera divisió, com ara el Prat i el Benavent, equip que dirigeix en la temporada més important del club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.