FUTBOL

MIC 2010

L'orgull de la desena

Els deu anys marquen els discursos de la inauguració del MIC

El Nou Municipal de Palamós es va omplir a vessar en l'estrena oficial

El Brasil juvenil va superar l'amfitrió després de l'encesa del peveter

La competició ja havia arrencat feia hores, però l'estrena oficial del Mediterranean International Cup (MIC) es va fer, com és habitual, a Palamós. I la cita, com és també un clàssic, va ser tot un èxit de participació, amb el Nou Municipal ple de gom a gom. El mundialet arriba aquest any a la desena edició, efemèride que va marcar els actes i els parlaments de la inauguració.

El president del MIC, David Bellver, va destacar «la pinya» que es forma any rere any en l'esdeveniment, entre l'organització, els jugadors i el seu entorn, els municipis i tots els col·laboradors. «Tots junts compartim noves experiències esportives, vivències enriquidores amb un bagatge més que positiu aquests deu anys», va dir Bellver. També van intervenir-hi el delegat gironí de la secretaria general de l'Esport, Josep Saguer, el vicepresident i responsable d'Esports de la Diputació, Narcís Casassa, i l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, que va destacar que «l'organització i les institucions formen un binomi important» per a la consolidació del torneig.

L'acte d'inauguració, conduït pels periodistes Francesc Sánchez Carcassés i Laura Brugués, va incloure una desfilada de tots els jugadors participants –encapçalada pels de la FE Palamós– a més de la tradicional encesa del peveter. Aquesta vegada, l'escollida per a l'encesa va ser Judit Sardà, genet palamosina que es prepara per a l'alta competició de doma clàssica.

Amb pantalla gegant.

Una de les principals novetats que es va poder veure ahir a Palamós va ser la instal·lació d'una pantalla gegant –on hi havia l'antic marcador electrònic– des d'on s'oferien diverses preses de la graderia i imatges del partit d'inauguració. Amb més de 5.000 persones a l'estadi, la representació de tots els equips oferia una combinació multicolor a la graderia. Tots tornaran diumenge al Nou Municipal de Palamós, i molts aspiren a fer-ho com a protagonistes des de la gespa.

Domini lògic dels brasilers i dos gols de Lucas Gaúcho

El partit d'inauguració entre el Brasil i la FE Palamós de categoria juvenil va tenir un guió força previsible, amb domini i victòria per a una de les seleccions que aspirarà a assolir el títol. Durant la primera meitat, després d'uns quants minuts sense ocasions clares, amb la possessió de la pilota per al Brasil i els locals centrant-se a defensar, va arribar el primer gol, amb una rematada des del primer pal de Lucas Gaúcho (17'). La jugada la va començar per la banda dreta Wellington, un dels jugadors destacats i que al cap de dos minuts va fer un xut al pal. El 2-0 també va arribar en la primera meitat, en la sortida d'un córner que Lucas Gaúcho va rematar de cap (22'). El Brasil, després del ritme intens que havia imposat en la primera meitat, va abaixar el ritme en la segona, en què va fer molts canvis. En els palamosins, un dels destacats va ser el porter Miki Carós, que ja ha estat convocat pel primer equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.