La penúltima jornada de tercera, que es disputa avui, pot deixar gairebé tot vist per sentència

La Rapitenca i el Premià necessiten guanyar per eludir la darrera plaça de descens directe

L'enorme igualtat que ha regnat a la tercera divisió durant tota la temporada presagiava una darrera jornada no apta per a cardíacs, amb gairebé totes les posicions penjant d'un fil. Els últims resultats, però, en què el Cornellà, el Manlleu i l'Europa es van despenjar de la fase d'ascens, mentre que el Premià i la Rapitenca es van enfonsar a la taula, han provocat que tot pugui quedar pràcticament decidit avui, en la mare de totes les jornades, justament el dia de la mare. De moment, l'Hospitalet, el Reus i el Santboià ja han segellat el seu bitllet per a la fase d'ascens, mentre que l'Olesa i el Blanes ja saben que l'any que ve jugaran a la primera catalana.

El somni del Prat.

A la zona alta només queda una plaça lliure per a les eliminatòries d'ascens, que serà molt probablement per al Prat. Només li cal un punt en les dues darreres jornades o una punxada del Manlleu. A part, falta per decidir-se qui serà el primer entre L'Hospitalet i el Reus, separats per només un punt i si el Santboià serà capaç de refermar el tercer lloc, fet que aconseguiria si guanya el Castelldefels.

El perill dels descensos compensats.

Pel que fa a la zona baixa de la classificació, només queda una posició de descens directe, que serà, si no hi ha una sorpresa majúscula, per al Premià o per a la Rapitenca, i els tres llocs de perill del descens directe a tercera del Terrassa i del Gavà, amb un altre català més en plaça de promoció. Una d'aquestes posicions l'ocuparà l'equip que eviti el descens directe, mentre que les altres dues seran les que dotin d'emoció la darrera jornada del campionat. El peix més fresc, però, s'haurà venut abans, en la jornada d'avui, un diumenge que, a més der ser el de totes les mares, promet ser d'emocions molt fortes.

TRES PARTITS CALENTS

AE PRAT-PREMIÀ
Un empat i el Prat aconseguirà, matemàticament, el seu primer bitllet per a la fase d'ascens. Enfront hi serà un Premià que es juga la vida. En zona de descens directe empatat a punts amb la Rapitenca, els maresmencs han de sumar per disposar d'opcions per salvar la categoria.
VILANOVA-POBLA MAF.
Empatats a 43 punts, tots dos equips necessiten vèncer per fugir del 17è lloc, que ara ocupa el Cassà amb 41, el darrer que podria ser letal si es confirmessin tots els descensos compensats. Els vilanovins, doncs, hauran d'intentar guanyar el segon partit de la temporada lluny de casa
BENAVENT-EUROPA
Amb la Rapitenca i el Premià lluitant per fugir de l'última plaça de descens directe, el gruix dels equips de la zona baixa no perden de vista el Benavent, el 16è a la taula, que pot provocar tremolors a diversos conjunts si és capaç de guanyar avui un Europa que no es juga res més que l'honor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.