FERNANDO GARCIA

«Ens volem consolidar per continuar creixent»

més nivell«Enguany, alguns clubs grans vénen
amb els equips
de més qualitat
de què disposen»

—Queda just una setmana perquè comenci el campionat, ara deu ser el moment en què està més enfeinat...

—«Doncs sí; imagina't, és hora de deixar-ho tot ben lligat i d'acabar de polir els últims detalls de tot plegat. Organitzar una competició com aquesta, però, és una feina de més d'un any.»

—Respecte de l'any passat, la crisi econòmica s'ha notat molt a l'hora de buscar recursos per finançar el campionat?

—«En un principi sí, ens va costar una mica més. Però gràcies a la col·laboració dels ajuntaments i dels patrocinadors hem superat aquest context amb un 15 per cent de participants més en el torneig.»

—I, a més, el llistó s'ha mantingut amb els equips de renom...

—«Els participants van estar encantats amb l'edició de l'any passat i no ha estat complicat fer-los tornar. De fet han repetit el 70 per cent d'equips i n'hem pogut inscriure pocs de nous. A més, s'han posat amb contacte amb mi tècnics de clubs com ara l'Inter i el Catània, que estan interessats a seguir joves promeses, conscients que n'hi ha de qualitat, perquè en aquesta edició vindran força equips A dels grans clubs.»

—Entre les entitats que hi participen, potser s'hi troba a faltar l'equip referent de la demarcació, el Nàstic...

—«Ho vam intentar, però ja tenien altres compromisos. Això sí, confiem que quan vegin l'impacte d'aquest campionat, s'interessin i l'any que ve puguem comptar-hi.»

—Per cert, qui assumeix les despeses, els equips i l'organització?

—«Els filials dels clubs que juguen la Champions League tenen les despeses cobertes per l'organització. Per a la resta d'equips busquem fórmules alternatives i hi ha coses que paguen ells i d'altres que les assumim nosaltres.»

—Parlant d'equips grans. Tot i la seva presència, es continua apostant pels clubs ebrencs...

—«Aquest és un dels pilars del torneig, que està fet per gaudir dels grans equips però també perquè els nanos d'aquí disfrutin i es donin a conèixer, ja que són conscients que hi ha gent de clubs importants que els observa. Aquesta aposta, a més, es mantindrà sempre, per molts equips de renom que vinguin.»

—I n'hi ha alguna més, d'aposta de futur?

—«Sí. Enguany hem introduït la categoria dels infantils en futbol 7 i l'any que ve volem que juguin futbol 11. Amb vista a la pròxima edició també intentarem que hi hagi alguna seu a la Terra Alta, volem introduir el futbol femení i mirarem de fer una fase eliminatòria per als clubs de les Terres de l'Ebre, els dies 2 i 3 de gener.»

—Tenen algun referent, com ara el MIC, amb vista a pròximes edicions?

—«El MIC està 10 esglaons per damunt nostre, però aquest any esperem consolidar-nos per continuar creixent amb més equips i més seus en pròximes edicions.»

—Per acabar, quin impacte espera que tingui aquesta competició n l'àmbit social i econòmic?

—«Té una gran repercussió sobretot en el turisme i la promoció de les Terres de l'Ebre. S'ha de tenir en compte que, a part dels 800 nanos que hi participen, durant la competició vénen 4.000 acompanyants, i per tant els negocis i el sector serveis d'aquí tenen una bona font d'ingressos.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.