Gabri (Girona) s'escapa de les urnes

El club allibera el davanter de respondre al seu compromís per a les eleccions europees de diumenge

El jugador havia estat designat vocal suplent en una mesa electoral al pavelló de Sant Cugat

El davanter del Girona Gabriel Gómez, Gabri, podrà exercir el seu dret a vot en les eleccions europees de diumenge si ho decideix, però s'ha tret un pes de sobre des d'ahir al migdia. Gabri va saber que no haurà de respondre al compromís d'assistir diumenge en una mesa electoral de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) per a les eleccions europees. El jugador del Girona havia estat designat vocal suplent de la mesa A de la secció 4 del districte 2 i s'hauria pogut perdre l'Eibar-Girona de diumenge a la tarda (a les sis). Al final, Gabri s'escapa de les urnes i ja no haurà de ser diumenge a les vuit del matí al pavelló de Sant Cugat per al que faci falta.

El divendres 15 de maig, abans del desplaçament del Girona al camp de l'Elx, Gabri va tenir una sorpresa: havia de fer de vocal suplent en una mesa electoral per als comicis europeus del diumenge 7 de juny, segons un certificat urgent de la junta electoral de Terrassa, de la qual depèn Sant Cugat.

Gabri va posar el cas a les mans de l'advocat del Girona, Quim Torrecillas, i del delegat, Javi Galiano, que han convençut el govern espanyol que Gabri és un futbolista professional i que, en cas d'haver de ser present diumenge al matí a Sant Cugat, no podria complir les seves obligacions laborals (i jugar al camp de l'Eibar després de perdre's el Girona-Nàstic per sanció).

Set dies per moure's.

Després de rebre la convocatòria per fer de vocal al pavelló de Sant Cugat, Gabri i el Girona tenien set dies per recórrer contra la designació de la junta de Terrassa. El club va agilitzar els tràmits per no perdre's el concurs del jugador, autor de tres gols en vint-i-tres partits de lliga, en un moment en què l'equip estava en el pitjor moment de la temporada i la permanència s'havia complicat.

Els recursos del club gironí han fet efecte. El dimarts 26 de maig, la mateixa junta de Terrassa afirma: «Acordem estimar la vostra petició d'excusa al càrrec electoral per al qual heu estat designat. Amb aquesta comunicació quedeu alliberat de l'obligació d'assistir a la mesa electoral el proper 7 de juny de 2009.» Després de llegir el comunicat, Gabri va respirar tranquil. Des del Girona, sostenen que els tràmits per alliberar el jugador haurien estat infructuosos si hagués estat escollit president o vocal titular.

Edu Alonso (Alavés), titular i sense futbol

Un antic company de Gabri a l'Alavés, el defensa Edu Alonso, no va tenir cap més alternativa que perdre's un partit del curs passat perquè va ser escollit vocal titular d'una mesa electoral. Va ser en les eleccions generals del 9 de març de 2008, en què Alonso va haver de comparèixer en una mesa electoral del pavelló d'Ariznavarra de la capital alabesa. Edu Alonso va perdre's l'Alavés-Salamanca (0-0), corresponent a la 28a jornada de lliga de segona A. Alonso va bromejar al final de la jornada dient que no havia tingut gaire feina i que ni tan sols havia hagut de signar autògrafs. Anys abans, en uns anteriors comicis europeus, el porter del Girona Ivan Gómez també va ser requerit per formar part, com a suplent, d'una mesa electoral. Jugava en l'Alavés C a tercera i el club va canviar el partit del segon filial alabès a dissabte. Gómez, que no era jugador professional, no es va poder deslliurar de les urnes i va haver de ser a la mesa que li tocava el dia de les votacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.