ELS NOUS EQUIPS DE TERCERA (I)

BENAVENT

El Benavent, un coet amb motor croat

Guiats per Mauro Ravnic han pujat des de 1a regional en cinc anys i mig

Benavent de Segrià serà un dels pobles més petits que haurà jugat mai a tercera divisió. Aquest municipi a tocar de Lleida capital té només 1.200 habitants, i en aquest aspecte a tercera només el segueix la Pobla de Mafumet, amb 2.100. A més, l'ascens ha estat meteòric, ja que només fa 10 anys jugaven a tercera regional. I la paternitat d'aquest miracle, a banda dels jugadors, té dos noms propis: Andreu Subies i Mauro Ravnic.

Només tenia 28 anys quan Andreu Subies va fer-se càrrec de la presidència del Benavent a 3a regional, i n'era també jugador. Això va ser el 1999, i en tres anys ja eren a 1a regional, però el salt de qualitat el van fer a mitja temporada 2003/04 (encara a 1a regional), quan Subies va fitxar a mig curs Mauro Ravnic. «Si a un li agrada entrenar tan fa la categoria, a més, només vaig fitxar per tres mesos, i ja fa cinc anys i mig que hi sóc perquè continuo fent el que més m'agrada», explica l'exporter del Lleida de la dècada dels anys noranta. Ravnic (Rijeka, Croàcia) explica que quan Subies el va fitxar mai li va parlar que l'objectiu era arribar a tercera, i que si hi han acabat arribant és perquè han fet molt bé les coses, millorant cada temporada el que s'havia fet en l'anterior. «Quan estàs a 1a regional penses moltes coses, però la realitat és una altra», rebla Andreu Subies, que es va retirar fa cinc anys, al final de la temporada que va arribar Ravnic.

Una temporada perfecta.

Amb l'obsessió per anar fent passos endavant, mai enrere, el Benavent ha clos un lustre de somni amb un ascens al futbol estatal en una temporada gairebé perfecta. Els homes de Ravnic han acabat campions de primera catalana, sent l'equip més golejador i el menys golejat del grup. «L'objectiu aquest any, com sempre, era millorar els 54 punts i la novena posició de l'any passat, per això el que hem fet, i en un grup tan igualat, té molt de mèrit», recorda el tècnic croat, que no vol destacar a ningú com a clau per l'ascens: «L'èxit és de tots, començant pel president fins a l'encarregat de material», encara que els 18 gols de Jesús Rey segur que alguna cosa hi han tingut a veure en l'ascens.

Sense futbol base.

Tot i que la FEF obliga tots els equip de categoria estatal a tenir un equip juvenil com a mínim, el reglament té excepcions, com pels casos dels equips de pobles de menys de 4.000 habitants, com Benavent de Segrià.

Sense pressa per tancar l'equip 2009/10

Tot i que ja fa unes setmanes que va acabar la lliga de 1a catalana, Mauro Ravnic encara no ha començat a tancar renovacions i incorporacions, encara que segur que al cap ja té l'equip que vol. «No tenim cap pressa, anem mirant el mercat, a més, fins fa poc el president ha estat molt ocupat», explica Ravnic. I és que Andreu Subies ha estat treballant en la candidatura de Jordi Casals en la FCF, i a partir d'ara es podrà dedicar al Benavent, «a final de mes tindrem la plantilla definida», conclou Subies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.