Futbol català

El davanter en estat pur

Charles és el principal perill de l'Almeria en atac. L'atacant brasiler, tot i arrossegar molèsties, arriba a aquest partit amb l'olfacte golejador intacte

Amb aquest registre, el punta s'ha convertit en el pitxitxi de la lliga

Si es busca la definició d'un davanter complet, un molt bon exemple podria ser Charles Dias de Oliveira. El punta brasiler ja fa anys que demostra el seu olfacte golejador, però aquest curs, a l'aparador que suposa jugar en un clar aspirant a pujar a primera divisió com és l'Almeria, ha pogut fer gala de totes les condicions que se suposen a un gran atacant: velocitat, olfacte de gol i entrega tant en atac com en defensa han convertit Charles en una de les sensacions d'aquesta temporada a la 2a A.

Un perill constant per a la defensa

El Girona haurà de vigilar molt el davanter de l'Almeria. Aquesta afirmació és fruit de l'experiència. De fet, de l'experiència més recent, ja que en l'últim precedent entre els gironins i els andalusos, Charles va ser l'autor dels dos gols que deixaven sense possibilitats –a banda del clamorós penal no xiulat a Acuña– d'ascens directe al Girona a la primera divisió en la penúltima jornada de la temporada regular. El marcatge haurà de ser acèrrim, ja que fa encara no tres setmanes el futbolista de Belém va aparèixer del no res, al principi i a la fi del partit, i amb els seus dos gols va decantar la balança a favor del conjunt de Xabi Gracia. El primer gol va ser en la primera jugada del partit, fent de davanter centre. La defensa no va encertar a rebutjar una centrada a l'àrea, on Charles va controlar amb sang freda i va afusellar Isaac Becerra.

El partit es va igualar, el Girona va tenir bones ocasions per marcar, empatar i fins i tot guanyar –tornem a recordar el penal no xiulat a Acuña–, però quan la majoria de jugadors i aficionats firmaven l'empat, Charles es va enlairar per sobre la defensa per marcar el gol de la victòria en el minut 88 i sentenciar el Girona a jugar la promoció.

Fent oblidar Ulloa

El repte de fer oblidar el màxim golejador de l'Almeria en l'última dècada era molt complicat. Leo Ulloa va aconseguir l'estratosfèrica xifra de 28 gols amb el conjunt blanc-i-vermell a 2a divisió A. Un reguitzell de gols que no van servir a l'Almeria per entrar en la lluita per l'ascens el curs passat. Charles no ha aconseguit superar les 28 dianes del seu predecessor a la punta d'atac, però tot i quedar-se a un gol –n'ha marcat 27– Charles sí que ha aconseguit un objectiu molt més valuós per a l'afició de l'Almeria: tornar a l'equip la il·lusió de l'ascens a la primera divisió. Charles i Ulloa van compartir davantera fins al desembre, i en aquests cinc mesos de convivència el brasiler va anar prenent protagonisme a l'argentí a còpia de gols. Ulloa va marxar al Brighton anglès, i l'Almeria va delegar tota la responsabilitat ofensiva a Charles. L'aposta no els ha sortit gens malament.

Una de les claus que pot explicar el gran rendiment de Charles a les files de l'Almeria es pot trobar en l'entesa entre el davanter i l'entrenador Xabi Gracia. El tècnic navarrès va coincidir amb l'atacant brasiler durant dues temporades a Pontevedra. En aquells dos cursos, (2006/07 i 2007/08) el conjunt gallec va disputar sense èxit la fase d'ascens per tornar a la 2a divisió A, i Charles va aconseguir 9 i 4 gols a les ordres de Gracia. L'entrenador va marxar, però ara, cinc anys després s'han retrobat per intentar el salt a la primera divisió. En les últimes setmanes, les prèvies dels partits de l'Almeria han estat marcades per les informacions que Charles tenia molèsties i era dubte per jugar. El davanter, però, ha saltat al terreny de joc i ha fet allò que tan domina: aportar en atac i fer gols. Les molèsties físiques han tornat a aparèixer, però segur que serà a Montilivi.

Charles Dias de Oliveira.
Nascut a la ciutat brasilera de Belém fa 29 anys, i format al Santos, Charles va aterrar a Espanya mitjançant el Pontevedra. A còpia de gols ha arribat a les portes de la primera divisió.
107
gols
ha marcat el davanter brasiler en les 7 temporades que fa que juga a l'Estat espanyol.
2
promocions
consecutives a primera divisió ha disputat Charles. El curs passat, amb el Còrdova, va caure eliminat a semifinals contra el Valladolid. Ara vol aprofitar aquesta segona oportunitat per fer el salt a la màxima categoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.