Futbol català

La proesa que falta

La tornada. El Girona necessitarà una victòria al Jocs Mediterranis, cosa que no ha aconseguit encara en cap dels escenaris dels equips de la zona noble. L'Almeria té molt bons precedents

Sense temps per descansar ni per lamentar el 0-1 i la mala sort amb el penal fallat, el Girona fa aquest matí un entrenament de recuperació i demà ja se n'anirà cap a Almeria. El duel del Jocs Mediterranis de dissabte (a les 8, també per Canal+) sí que serà el definitiu. I l'equip gironí necessitarà tota una proesa. “Alguna final s'ha de guanyar”, deia Rubi abans de marxar cap a Almeria per afrontar el partit de lliga en què l'equip gironí va perdre les possibilitats de lluitar per l'ascens directe. El Girona ha guanyat cinc partits a camp contrari, dels quals quatre li valdrien, si repetís dissabte el resultat, per fer-la grossa de veritat i pispar a l'Almeria l'ascens a primera. Però de moment no ha aconseguit cap victòria al camp d'un dels equips de la zona noble. La primera, això sí, tindria un premi enorme.

Als gironins, els valdrien els resultats que van aconseguir en quatre camps d'equips de mitja taula en avall: el Guadalajara (1-5), el Lugo (1-2), el Xerez (0-2) i el Recreativo (1-3). El 0-1 que van aconseguir al camp del Múrcia duria a la pròrroga dissabte, amb el condicionant que no hi ha penals i que si els 30 minuts extres acabessin sense cap moviment l'Almeria celebraria l'ascens. El Girona –com li passava a l'Alcorcón en la primera eliminatòria– hauria d'anar a marcar, amb l'avantatge que si ho fes pujaria encara que rebés un gol del rival.

Un sol precedent

De tots els resultats que ha col·leccionat fins ara l'Almeria al Jocs Mediterranis, només n'hi ha un que el condemnaria a continuar a segona A. És el 2-3 del Las Palmas en la lliga. Per a l'esperança, però, hi ha el fet que els de Xabi Gracia han perdut tres partits per 0-1, i que s'han mostrat més forts a fora (el millor de la lliga) que a casa (el quart millor).

4 de 22 resultats
Al Girona li serveixen els triomfs a Guadalajara, Lugo, Jerez i Huelva. El de Múrcia conduiria a la pròrroga

L'ALMERIA

Millor visitant en la lliga, a casa va fer set punts menys que el Girona a Montilivi
1 de 22 resultats
Només el 2-3 de l'Almeria-Las Palmas dóna l'ascens al Girona, però hi ha tres 0-1 que durien a la pròrroga