2a DIVISIÓ A. GIRONA

Jorquera: «El Girona m'ha emocionat»

El jugador se sent afalagat per una proposta que no el va fer dubtar

El porter de Bescanó, entusiasmat de ser a Montilivi fins al 2012

L'exblaugrana, il·lusionat en l'ascens a primera, veu la titularitat més a prop

Albert Jorquera
PORTER DEL GIRONA
«Agraeixo l'interès, les ganes i l'esforç que ha fet el Girona, que sé que ha estat molt gran. Si no s'hi hagués implicat tant, no hauria estat possible venir»
«Arribo amb molta il·lusió. L'aposta esportiva del Girona m'ha emocionat, m'ha entusiasmat. Ja tinc ganes de començar»
«Passat el juny, es va començar a intensificar l'interès. I des que el Girona em va voler, tampoc ho vaig dubtar gaire, tot i que hi havia altres ofertes»
«En futbol tot és possible, i una de les meves il·lusions seria poder jugar a primera divisió amb el Girona»
«Entenc que sigui difícil jugar de seguida, però estic a disposició del tècnic. Vinc amb l'esperança de jugar molts partits, tot i que la competència serà dura»
Josep Gusó
PRESIDENT DEL GIRONA
[A Jorquera]: «Ets a casa teva. Que disfrutis, i aquí potser jugaràs més que d'allà on vens»
«Donem les gràcies al Barça per l'ajuda i al jugador per haver volgut venir»
«És la primera vegada que hem parlat amb el Barça per un tema concret i han correspost molt favorablement al Girona»
Micki Albert
SECRETARI TÈCNIC DEL GIRONA
«Ens aportarà experiència i molt nivell. Feia força temps que li anàvem al darrere»
«Estem tots molt contents de tenir Jorquera, tant el president com l'àrea esportiva i el cos tècnic»
15
anys
ha estat Jorquera en el Barça, dels quals sis en el primer equip (2003-2009)

Albert Jorquera i Fortià, nascut a Bescanó el 3 de març del 1979, va ser presentat ahir a partir de les nou i cinc del matí a la sala de premsa de l'estadi de Montilivi com a nou jugador del Girona. Un fitxatge de primera per a un equip de segona, però Jorquera no és un jugador qualsevol. Integrant de la primera plantilla del Barça les sis últimes temporades, Jorquera hauria de ser un jugador de pes en la plantilla, igual que Gerard i Tortolero. Durant mitja hora, l'exporter del Vilobí va admetre que la proposta del Girona l'havia emocionat. Ara el seu segon equip –després del Barça– passarà a ser el primer. Jorquera va dir que està entusiasmat de ser a Montilivi fins al 2012, que se sent molt afalagat. «Arribo amb molta il·lusió. Ja tinc ganes de començar», va dir Jorquera, de 30 anys i llicenciat en gemmologia.

Un dia després d'emocionar-se a l'hora de posar el punt final a una etapa de quinze anys en el Barça, Jorquera va agrair l'interès del Girona per contractar-lo. «L'altra casa», segons havia dit dimecres al Camp Nou, l'ha acollit amb els braços oberts. Jorquera supleix Rafa Ponzo sense que hi hagi raons extraesportives, segons el Girona, cosa molt difícil de creure.

Jorquera, acompanyat ahir per un dels seus representants, l'exporter Álvaro Pelejero, ha estat sovint a Montilivi l'última temporada –Cañas, Bernaus i Òscar Álvarez són amics seus– i reconeix que una de les coses que més il·lusió li faria seria aconseguir l'ascens a primera divisió amb el Girona.

En principi, Jorquera hauria de competir amb el gallec Dani Mallo per ser titular. Ell té l'esperança de jugar cada setmana, segons va admetre, perquè en el Barça la titularitat li havia estat gairebé impossible (22 partits en 6 temporades).

Dos entrenaments.

Després de la roda de premsa, Jorquera va vestir-se per primer cop la samarreta del Girona i se'n va anar, juntament amb els seus companys, cap a Riudarenes, on va fer el primer entrenament. Jorquera només farà dues sessions, la d'ahir al matí i la d'avui a les sis de la tarda a Montilivi. El jugador, cosí de Marc Crosas (Celtic de Glasgow), admet que és difícil que disputi la primera jornada.

El Barça no el podria repescar fins a la segona volta

En anunciar l'acord que desvinculava Jorquera del Barça, el club blaugrana va matisar que es reservava el dret de recuperar el jugador durant la primera temporada. Ahir, després d'unes respostes que induïen a la confusió a la sala de premsa, Javi Salamero va explicar el cas: «Durant aquest any, i només en el cas d'una lesió de llarga durada de Valdés o Pinto, el Barça tindria una opció preferent. Però hi ha una norma que deixa clar que un jugador no pot tornar a un equip d'on és baixa fins al cap de sis mesos.» Per tant, Jorquera només podria tornar al Barça a partir de la segona volta. El Girona va agrair l'actitud del club blaugrana. «Ha fet un gran esforç amb un jugador que se n'anava. Si no, el Girona no s'hauria pogut plantejar el seu fitxatge», va explicar el director esportiu, que va assegurar que Jorquera tindrà un sou «dins del marge salarial destinat a la plantilla».

Del «sentimentalisme» a contractes llargs

Com van fer setmanes enrere Gerard López i Dani Tortolero, Albert Jorquera ha firmat un contracte per tres temporades. En part, perquè és una manera d'atreure jugadors amb un sou menys elevat del que demanarien per una durada més curta. La fórmula, però, també s'emmarca dins d'un nou projecte del club, segons va assegurar el president. «Intentem muntar des de la direcció esportiva una estructura i uns fonaments. Quan vam pujar, hi havia jugadors als quals s'havia de reconèixer el que van fer i hi havia una part d'agraïment i sentimentalisme. A partir d'ara, el Girona és un club de segona A i l'objectiu és marcar una línia i un projecte de futur», va dir Josep Gusó. Durant els tres anys de contracte, Albert Jorquera podria fer ús d'una clàusula –diferent a la de rescissió– si el vingués a buscar un equip de primera divisió, una condició que també té Gerard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.