3a DIVISIÓ

LA POBLA DE MAFUMET

L'empenta de la joventut

Sergio, Sergi Juste, Ton Alcover i Alfons han arribat aquesta temporada a la Pobla procedents del Nàstic juvenil i estan tenint força protagonisme

Ton Alcover
MIG DE LA POBLA
«La tercera és molt diferent als juvenils: és més dura i els rivals no et deixen jugar tant»
«És difícil arribar al Nàstic, en el qual tots somiem jugar quan sortim del juvenil. Si treballes, però, et pot arribar l'oportunitat»
Alfons Serra
MIG DE LA POBLA
«L'experiència és un grau important i nosaltres en tenim poca. En el primer
any, estem al filial per aprendre»
Sergio López
PORTER DE LA POBLA
«En la meva posició, o jugues o no jugues. Estic satisfet perquè el mister m'ha donat l'oportunitat i la vull aprofitar»
Sergi Juste «Chechi»
DEFENSA DE LA POBLA
«No estem al filial per seure a la banqueta. Volem jugar, i a còpia de treball aconsegueixes tenir minuts»
«Crec que amb l'estructura que hi ha al Nàstic és factible arribar al primer equip»
17
ANYS
té Sergi Juste,
que és el més jove de tots quatre.

El fet de ser un filial fa que la Pobla de Mafumet configuri cada temporada una plantilla molt jove. En els últims anys, a més, hi ha una sèrie de futbolistes que en acabar la seva etapa de juvenils amb el Nàstic fan el salt al filial, en el qual completen la seva formació en una categoria força dura, la tercera divisió. Aquest curs, doncs, l'entitat grana ha incorporat quatre jugadors procedents del juvenil: Sergio, Sergi Juste, Ton Alcover i Alfons, que, a més, estan tenint força protagonisme, ja que tots han disposat de la confiança del tècnic.

Sergi Juste –o Chechi– és el jugador més jove dels quatre, ja que encara està en el seu segon any de juvenil. Tot i això, el defensa està comptant força per a Santi Coch, ja que ha disputat set partits i n'ha completat cinc. «El fet d'estar amb el filial et serveix per tenir minuts i donar-te rodatge amb vista a jugar algun dia en el primer equip», explica el futbolista de 17 anys, que afegeix: «Per fer-te el teu lloc, però, has de treballar i t'ho has de guanyar.»

El migcampista Alfons, per la seva banda, es mostra satisfet pel fet de tenir força protagonisme, cosa que d'entrada no s'esperava –com els seus companys–, i explica que «a tercera, el ritme de competició és molt diferent, has de pensar més de pressa perquè hi ha gent amb molta experiència». El jugador de la Pobla, que només s'ha perdut dos partits, explica que el primer any en un filial serveix, principalment per aprendre: «L'experiència és un grau important i nosaltres en tenim poca. Al filial hi estem per agafar-ne», conclou.

L'altre migcampista, Ton Alcover, ja va debutar amb el Nàstic el curs passat –va jugar 13 minuts en l'última jornada, al camp de l'Eibar– i explica que ha notat un canvi força important del juvenil a tercera: «És una categoria molt dura i competitiva, no et deixen jugar tant.» El de la Vilella Baixa, a més, es mostra força autoexigent: «En l'inici, les sensacions han estat agredolces, ja que encara no he trobat el punt. De mica en mica, però, tots els joves ens anem adaptant a la categoria i, en l'aspecte col·lectiu, els resultats milloraran.»

El quart jugador en qüestió és el porter Sergio López, que tot i començar a la banqueta, ha disposat de la seva oportunitat en les últimes dues jornades, en què la Pobla ha obtingut la victòria. «Estic content, perquè a la posició de porter o jugues o no jugues. Estava esperant la meva oportunitat, no preveia tenir-la tan aviat, però l'he tinguda i la vull aprofitar», explica Sergio, que ha encaixat un gol en aquests dos partits.

La il·lusió: el Nàstic.

«Quan un surt del juvenil del Nàstic, la seva il·lusió sempre és arribar algun dia al primer equip, però per aconseguir-ho s'ha de treballar molt», explica Alfons, que resumeix perfectament el que pensen els seus tres companys. I és que els joves jugadors de la Pobla són conscients de la dificultat que té arribar algun dia al primer equip, però creuen que, a còpia de treball i sacrifici és ben possible i per això s'esforcen.

També saben que cal tenir paciència. Sergio, per exemple, afirma: «Ara som molt joves i el que hem de fer és jugar el màxim possible i guanyar. Després, ja es veurà.» Ton Alcover també ho veu factible: «És clar que és molt difícil que pugem tots, però algú de nosaltres sí i, si jugues bé, pots tenir la recompensa.» Chechi, que també va jugar amb el primer equip en l'últim partit del curs passat, afegeix: «Això depèn de l'evolució que tinguis, però ara ens hem de centrar amb a la Pobla. Amb l'estructura que hi ha al Nàstic tots podem tenir la nostra oportunitat si treballem. Per què no?»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.