BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Els clubs es planten

S'exhaureix l'ultimàtum donat a la FEB perquè la copa sigui de vuit

La primera mesura és parar la lliga les dues pròximes jornades

Alfonso Cabeza
GERENT DE L'ASSOCIACIÓ CLUBS
«Confiem que el Ros [l'únic club que no forma part de l'associació] sigui solidari amb la resta»
«No entenem perquè la FEB és reticent a passar la copa de quatre a vuit. A ells, no els costa ni un euro, perquè la diferència la paguem els clubs. No els importa què pensen les jugadores o els clubs?»
«Havíem de fer alguna cosa, perquè ja s'han aguantat massa coses com ara trucades i amenaces de tot tipus»

Sidral de por en la Lliga Femenina. L'estira-i-arronsa entre la federació espanyola i l'associació de clubs bàsquet femení va viure ahir un altre capítol. El fet que la FEB ni tan sols mogués fitxa veient l'ultimàtum de 24 hores plantejat pels clubs perquè la copa recuperés el format de vuit equips, encara ha fet bullir més l'olla. Esgotat el got de la paciència i amb el final de la primera volta a tocar, l'associació ha pres mesures dràstiques. En un comunicat fet públic a la tarda, va anunciar que «paralitzaven la lliga» les dues pròximes jornades (últimes de la primera volta), que s'havien de jugar el dissabte 19 i el dimarts 22 de desembre.

La incògnita del Ros.

La decisió està subscrita pels tretze clubs que formen part de l'associació de clubs. És a dir, tots excepte el Ros Casares, que va per lliure. En tot cas, es confia que sigui «solidari» amb la resta. «Valorem el que estan fent el Perfumerías, el Rivas i el Saragossa. Estan amb nosaltres tot i tenir el bitllet assegurat per a la copa amb el format que està promovent la FEB. Saben que això és important per al bàsquet femení», va dir el gerent de l'associació, Alfonso Cabeza. Cabeza no entén que la federació denegui la copa de vuit equips, quan les despeses addicionals van a càrrec dels clubs –l'acord subscrit entre la FEB i l'Ajuntament de Saragossa per una copa de quatre equips el financen el consistori i la Diputació– i quan fa un any, a Salamanca, s'hi van reunir 130 mitjans de comunicació i es van oferir els set partits en directe per la televisió. A més, vol deixar clar que la ciutat aragonesa és «el marc ideal» per una competició d'aquest tipus.

Des de l'associació de clubs, no hi ha gaire optimisme sobre un canvi de posicionament de la FEB, però recorden que, si no es juguen aquestes dues jornades, «la primera volta no es pot donar per acabada». El gerent de l'associació de clubs també va denunciar el «joc brut» de la federació que, segons va revelar, va trucar i continua trucant de manera amenaçant a alguns clubs perquè facin marxa enrere. Si no afluixen, el pròxim partit seria ja el 2010, el 3 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.