BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Marxa enrere a mitges

L'associació de clubs no fa vaga en la jornada que es juga avui

La manté per dimarts, tot i que dilluns hi ha reunió amb la FEB

De reunió en reunió i de comunicat en comunicat fins al ridícul final.

L'associació de clubs de bàsquet de la Lliga Femenina –integrada per tots els que prenen part en la competició llevat del Ros Casares– va protagonitzar un altre episodi en el conflicte que manté amb la FEB per la forma en què s'ha de celebrar la propera edició de la copa –format de quatre o format de vuit equips–, fent públic un comunicat en què deixava sense efecte la convocatòria de vaga prevista per al 19 de desembre, per bé que la manté per al dimarts 22, quan s'ha de jugar la darrera jornada de la primera volta. Així mateix, en l'altre punt del comunicat se sol·licita una reunió extraordinària de la comissió executiva de Lliga Femenina, formada pels òrgans rectors de la FEB i els de l'associació de clubs, per a aquest dilluns, en la qual esperen que la FEB cedeixi i es torni al format de vuit. La FEB, però, s'ha mostrat inflexible en cada moment, aplicant el reglament subscrit pels clubs a l'inici de curs, perquè l'associació ha estat incapaç d'organitzar-la de vuit tal com havia quedat amb la federació l'estiu del 2008. A banda de no entendre que amb el que ingressa per publicitat la FEB no es pugui gastar uns diners en la cita, en el rerefons de tot plegat hi ha el fet que si bé els clubs estan disposats a fer-se càrrec del cost addicional que significa passar-la a vuit equips –bàsicament, hotels i arbitratges– no volen saber res de les despeses i dietes dels membres que la federació desplaça sempre a la seu del torneig –aquest cop, Saragossa (8-10 de gener).

Sense intenció de fer-la.

Fer pública una convocatòria de vaga va ser un intent últim per pressionar la FEB, però el cert és que no tots els clubs hi han estat d'acord ni, tampoc, tenien intenció de secundar-la –més enllà del Ros, que ja ho va dir el mateix dia que es va convocar–. En aquest sentit, el Celta ja va viatjar dijous a Saragossa i, el president del Perfumerías –membre de l'executiva dels clubs– ja havia dit als periodistes de la ciutat que, amb vista al desplaçament de dimarts a Sóller, obressin com si no passés res –és a dir, que la jornada es jugaria (i es jugarà).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.