Esports

motociclisme

Obre a Albatàrrec el primer parc de motocròs d'estil lliure

L'equip Lleides lidera el projecte de l'espai, pioner a Europa, en el qual ja s'entrenen més de mig centenar de pilots internacionals

La instal·lació s'ha ampliat amb un circuït de supercròs

A Albatàrrec (Segrià) hi ha el complex Lleides Park, dedicat a la pràctica del motocròs d'estil lliure (FMX) i el supercròs (SX). La instal·lació, homologada per federacions i institucions, ocupa una superfície de dues hectàrees situades prop del poble, al costat mateix de l'AP-2 i a quatre quilòmetres de Lleida. Disposa de 14 rampes per als entrenaments de salts i acrobàcies de FMX i des del principi d'aquest any ja hi ha un circuït de SX de 800 metres de corda. Es tracta d'una instal·lació única a Europa que va començar com a espai d'entrenament de l'equip Lleides, liderat per Antonio Navas.

En pocs anys s'ha passat de dues o tres rampes de salts a un complex en el qual Lleides i els seus patrocinadors, amb el suport de les institucions, han creat un espai que ja atreu desenes de pilots de tot el món. Navas explicava que ja hi ha més de mig centenar de pilots internacionals que s'entrenen periòdicament en motocròs d'estil lliure a Albatàrrec i que amb la incorporació del circuït de supercròs esperen multiplicar l'ocupació i l'ús del parc. De fet, va afegir-hi, ja tenen diverses peticions. Tant Navas com l'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera, van anunciar noves inversions, serveis i millores al Lleides Park, però no van voler concretar més. El responsable de la instal·lació també va dir que tenen l'homologació per organitzar competicions, però que inicialment volen consolidar l'espai per a entrenaments de pilots i equips.

L'equip Lleides, creat ara fa vuit anys, participa en campionats internacionals i té actualment quatre pilots de FMX i un de SX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia