Nani Roma

Pilot de BMW

«M'ha sorprès el meu temps»

David Casteu
SHERCO (1r en motos)
«He assolit els 150 km/h i la moto s'ha mantingut estable en tot moment, cosa que indica que respon bé. A més, gairebé no ha consumit gasolina. És la moto del futur. Pilotar-la és un plaer autèntic»
Cyril Desprès
KTM (2n en motos)
«Ha estat una especial sinuosa però agradable de pilotar. La primera jornada de les dues últimes edicions havia estat fatídica per a mi, per això m'he alegrat de creuar la meta sense problemes»
Carlos Sainz
VOLKSWAGEN (2n en cotxes)
«L'etapa ha anat força bé, però a vuitanta quilòmetres del final m'he trobat la pols del Hummer de [Robby] Gordon i no m'hi he pogut apropar prou per fer sonar el sentinel [un sistema d'alerta] o ell no el sentia»

El pilot de Folgueroles no podia imaginar-se un inici de Dakar tan bo com el d'ahir, en què va treure dos minuts d'avantatge al segon classificat: «M'ha sorprès força el temps que hem registrat i estic satisfet per l'etapa.» Malgrat tot, Roma va tenir un contratemps amb el motor, tot i que finalment va ser un fals avís: «El motor ens ha donat un ensurt a la meitat de l'especial i hem decidit aturar-nos per fer unes verificacions. Crec que era un problema elèctric, però com que tot funcionava bé no hem volgut insistir.» Malgrat l'excel·lent etapa que va fer, el català va avisar que la prova és molt llarga: «Això no ha fet res més que començar. Encara no hem guanyat els Volkswagen i queda molta cursa per endavant. En qualsevol cas, ha estat una primera especial fantàstica per començar a escalfar els motors.»

«Serà un ral·li dur», diu Coma.

El berguedà es va mostrar prou satisfet de l'inici de la prova, en què ocupa la tercera posició de la general: «L'especial ha estat força tècnica, però ha estat una bona manera de començar i de prendre contacte amb la moto.» Amb tot, Coma és conscient que la prova no serà gens fàcil: «Serà un ral·li dur en el qual caldrà lluitar molt i donar el màxim cada dia.» També es va referir a la incomoditat d'obrir traçat en la cronometrada: «Has d'anar molt concentrat i no fer cap error. Però ha estat interessant perquè ha servit com a escalfament. Ara sí que el Dakar comença de debò i avui ha estat una presa de contacte amb el terreny.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.