MOTOR

MUNDIAL DE RAL·LIS

Pons, segur de si mateix

L'osonenc es veu en condicions de guanyar el campionat S2000

Considera que torna al mundial amb bona edat i més maduresa

Després de dos anys d'absència, Xevi Pons torna al mundial de ral·lis. Tindrà com a copilot Àlex Haro i competirà amb un Ford Fiesta S2000 de l'equip Nupel Global Racing, dirigit per Luis Moya. Pons iniciarà la setmana que ve a Mèxic un programa de vuit curses, amb el títol mundial de la categoria S2000 en el punt de mira. «L'objectiu serà intentar guanyar i crec que es pot fer. Dissabte marxaré cap a la primera prova sense saber encara com va el cotxe, però per experiència sé que tenim possibilitats», afirma el pilot de Manlleu. I és que les 60 proves del mundial que va disputar entre els anys 2003 i 2007 al volant de cotxes tan diversos com grup N (4t en el mundial de producció del 2004), Súper 1600 (9è en el mundial júnior el mateix any) i WRC (pilot oficial de Citroën Kronos i Subaru) li han donat un bagatge excel·lent. «Amb excepció del Ral·li de França, que serà nou per a tothom, conec totes les altres proves», comenta. «I l'adaptació al nou cotxe –afegeix– no hauria de ser cap problema. No crec que sigui tan diferent d'un WRC, tot i que aquests tenen més parell motor i són més permissius.»

Pons, que va complir 30 anys el mes passat, considera que torna al mundial «en una bona edat». «Penso que personalment estic més madur i més centrat, i per això crec que podem fer una bona campanya», assenyala el pilot del RACC, que veu bé el nou sistema de puntuació que prima les victòries i considera fonamental la segona meitat de campionat, amb dos ral·lis sobre asfalt (Alemanya i França) als quals afegirà el Catalunya-Costa Daurada, tot i que fora del programa S2000. Pons i Haro marxaran demà passat cap a Mèxic i dilluns faran el seu primer test amb el nou Ford Fiesta, cotxe construït per M-Sport, que en farà el manteniment. El Fiesta S2000 ha debutat aquest any guanyant el Ral·li de Montecarlo, pilotat per Mikko Hirvonen.

Luis Moya, la veu de l'experiència

Xevi Pons no només té al cap el programa esportiu que iniciarà la setmana que ve, sinó que també pensa en el mundial absolut del 2011, en què entrarà en vigor la nova reglamentació WRC, amb cotxes molts similars als actuals S2000. El programa que afrontaran Pons i Haro està dirigit per Luis Moya, excopilot de Carlos Sainz. «Depenem de patrocinadors i institucions, però el nostre interès és competir tants anys com sigui possible. Espero que això duri molt temps», diu el gallec, que explica que la selecció dels set ral·lis en què Pons lluitarà pel títol S2000 obeeixen a «un raonament lògic». «Els campionats surten si es planifiquen des del principi. El que no s'ha de fer és improvisar», sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.