MOTOR / MUNDIAL DE MOTOCRÒS

D'Estònia a Bellpuig

Tanel Leok s'imposa en la cinquena prova del mundial fet al circuit de Catalunya

Musquin venç en MX2; Laier, en noies, i el nord-català Tixier, en la prova de 125 cc

El Gran Premi de Catalunya celebrat ahir al circuit de Bellpuig va coronar l'estonià de Honda Tanel Leok en MX1 i el francès Marvin Musquin (KTM) en MX2. Així mateix, l'alemanya Stephanie Laier va tornar a deixar palesa la seva superioritat en el campionat amb una doble victòria, mentre que el nord-català Jordi Tixier va vèncer en les dues proves del campionat d'Europa de 125 cc, reforçant la seva posició al capdavant del campionat.

No caure.

En la primera cursa d'MX1, una caiguda múltiple en el primer revolt va condicionar-ne el desenllaç, amb el belga Stribjos per terra i sense possibilitats de triomf. Qui va agafar el lideratge va ser l'alemany Nagl, que ja no el va abandonar fins al final. Un guió que es repetia en la segona cursa fins que una caiguda va donar el lideratge i el triomf a Leok, que, juntament amb el setè lloc de la primera cursa, va servir-li per imposar-se en aquesta cinquena prova del campionat. En la classificació del campionat, primer és l'italià Cairoli, que ahir va ser quart, seguit de l'alemany Nagl.

En la categoria d'MX2, Marvin Musquin, que lidera el campionat al davant de l'alemany Roczen, va fer la mateixa seqüència que l'estonià Leok en MX1, fent un setè en la primera cursa i un triomf en la segona.

En categoria femenina, l'alemanya Laier, igual que havia fet en la cursa de dissabte, va imposar-se amb total autoritat i va incrementar el seu lideratge provisional en el campionat.

Finalment, en la prova de 125cc del campionat d'Europa, el nord-català de KTM Jordi Tixier va imposar-se en les dues curses i va reafirmar-se com a líder en la classificació del campionat.

CLASSIFICACIONS

MX1
1a cursa
1r M. Nagl (KTM)
40:45.406
2n D. Philippaerts (Yamaha)
40:53.488
3r C. Desalle (Suzuki)
41:00.503
MX1
2a cursa
1r T. Loek (Honda)
39:32.274
2n X. Boog (Kawasaki)
39:33.925
3r A. Cairoli (KTM)
39:38.539
MX1
General final
1r T. Loek (Honda)
2n D. Philippaerts (Yamaha)
3r M. Nagl (KTM)
MX2
General final
1r M. Musquin (KTM)
2n J. Roelants (KTM)
3r S. Simpson (KTM)
MX125 cc
General (Europeu)
1r Jordi Tixier (KTM)
2n P. Rauchenecker (KTM)
3r M. Nagl (KTM)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.