Motor

MOTOR / GRAN PREMI D'ITÀLIA DE MOTOCICLISME

Márquez s'estrena

Va guanyar la seva primera cursa en un final molt ajustat

Marc Márquez va aconseguir la seva primera victòria mundialista després de fer una cursa excel·lent malgrat que no havia començat gaire bé, ja que va perdre posicions en la sortida i va completar la primera volta en el setè lloc. Però el pilot de Cervera va saber reaccionar a temps i es va col·locar líder del grup que perseguia Nico Terol i Pol Espargaró, que encapçalaven la cursa. La diferència que els separava era de dos segons i mig, fins que Márquez i el britànic Bradley Smith van aconseguir connectar amb els primers. Tots quatre van continuar junts fins a l'última volta, alternant-se en el lideratge. El català va aprofitar el rebuf per situar-se primer al final de la recta. A partir d'aquí, es va dedicar a tapar els forats i a mantenir a ratlla els seus rivals. L'estratègia li va sortir bé i Márquez va aconseguir una victòria que el situa tercer del mundial de 125 cc. Pol Espargaró també va aconseguir pujar al podi, gràcies a la tercera posició, i es manté segon de la general rere Nico Terol.

El deixeble d'Emili Alzamora, de només 17 anys, va valorar el seu resultat: «Estic molt content d'aquesta victòria. Era important treure'm l'espina clavada d'acabar primer alguna cursa.» També va comentar com s'havia desenvolupat la prova: «Ha estat una cursa molt dura. Pensava que Nico i Pol s'escaparien, però m'he fet fort i m'he vist amb la confiança d'atrapar-los. He decidit sortir primer en l'última volta perquè he vist que tenia una bona velocitat punta.»

La victòria de Márquez en 125 i de Pedrosa a Moto GP és el tercer doblet català de la temporada.

Elias manté el lideratge de Moto 2, tot i que no pot pujar al podi

Toni Elias no va poder pujar al podi de la cursa de Moto 2 després de dues victòries consecutives. Malgrat tot, el manresà manté el lideratge del mundial amb 19 punts d'avantatge respecte del segon classificat, Shoya Tomizawa. Elias va integrar el grup que lluitava per al segon lloc, en el qual hi va haver patacades de debò per assegurar-se un lloc del podi. Finalment el pilot de Gresini en va quedar exclòs, però almenys es va mantenir damunt la moto, tota una proesa si es tenen en compte les maniobres de risc d'alguns pilots. La victòria va ser per a Andrea Iannone , que va dominar la cursa des de la sortida. Joan Olivé no va poder participar en la que hauria estat la seva cursa número 150 a causa dels dolors als braços que arrossega els últims dies. El de Perafort va passar una mala nit i en l'escalfament va decidir que no correria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.