Motor

Classificacions

Coma torna al segon lloc

Motor.

El francès Despres va guanyar l'etapa en el Dakar i és el nou líder després de prendre el lideratge a Marc Coma, que havia estat segon. El pilot d'Avià va perdre quatre minuts

El francès Cyril Despres va saber treure profit dels vuit minuts que l'organització li va perdonar en la vuitena etapa disputada dilluns, i ahir va sortir a buscar la victòria i el lideratge, i els va aconseguir. Marc Coma no va estar tan concentrat en el tram inicial, en què va perdre la majoria de temps, i al final va entrar a meta a gairebé quatre minuts del seu rival (3:54), i per això va baixar a la segona posició de la general i ara té un desavantatge de 2:28 respecte al nou líder.

El francès va sortir decidit i des dels primers quilòmetres va posar temps entre ell i Coma, i va arribar a tenir un avantatge de gairebé quatre minuts a la meitat de la primera especial. Al final del primer tram cronometrat de la jornada d'ahir, Despres superava per 3:30 Coma i era el líder virtual de la prova. La segona especial cronometrada era de només 90 quilòmetres, i el pilot d'Avià no va poder recuperar-hi temps i fins i tot en va perdre una mica més, ja que va arribar a la meta a 3:54 de Despres. Va cedir, així, el lideratge al pilot francès, ja que havia iniciat l'etapa amb només un marge d'1:26. Els dos pilots de KTM van afrontar l'etapa amb el motor nou, ja que el van canviar durant la nit, i tots dos van penalitzar els quinze minuts reglamentaris, sense que cap en sortís perjudicat.

Al final de l'etapa tant Despres com Coma van fer referència en les seves declaracions a la polèmica decisió de l'organització en l'etapa anterior. El francès va atendre tota la premsa, i no només la del seu país com dilluns, però va intentar esquivar les preguntes sobre la polèmica i va dir que li agrada el rugbi perquè és en esport en què no es discuteixen les decisions dels àrbitres. Coma va comentar que no era agradable ser al mig de la polèmica sense tenir cap culpa i a més sortint-ne perjudicat. També va desmentir que hagués pensat a abandonar per aquesta polèmica com va córrer per les xarxes socials el mateix dilluns. El pilot d'Avià va destacar també que havia estat molt dur obrir pista durant tota la jornada i que s'havia esforçat al màxim. Per Coma, ara s'entra en la part decisiva de la competició; va dir que es troba molt bé físicament i molt còmode damunt la moto.

El podi d'aquesta novena etapa de 556 quilòmetres el va completar el castellonenc Joan Barreda, que va tornar a ser amb els grups dels millors durant tota la jornada i al final va aconseguir el tercer lloc a 8:28 del guanyador. Pel que fa a la resta de pilots catalans, Jordi Viladoms va ser vuitè, Gerard Farrés va ocupar la desena posició i Joan Pedrero la dotzena. Viladoms i Farrés van pujar un lloc en la general, ja que el francès David Casteu, que anava quart de la general, va quedar parat a pocs quilòmetres de la meta. Pel que fa a Laia Sanz, va fer el seu millor resultat d'aquesta edició amb una 41a posició i va pujar quatre places en la general.

El campió es retira

La novena etapa va portar la retirada del vigent campió en la modalitat de cotxes, el catarí Nasser Al-Attiyah i del seu copilot, el català Lucas Cruz. Després de tenir força problemes mecànics des de l'inici de la competició, el Hummer va dir prou. Des de l'inici de la primera especial Al-Attiyah va tenir dificultats i es va haver d'aturar tres cops per un problema en la corretja de l'alternador, fins que en el quilòmetre 174 va decidir retirar-se. La lluita en l'etapa es va centrar entre Peterhansel i Gordon. Peterhansel va defensar el seu lideratge amb encert tot i que al final va perdre 1:38 respecte al guanyador. Gordon va anar a l'atac des de l'inici i va arribar a tenir gairebé tres minuts. La tercera posició de l'etapa va ser per a Nani Roma a més de vuit minuts del guanyador. Roma va mantenir un bonic duel amb el seu company a l'equip Mini, el polonès Holowczyc. El català manté la quarta posició, però li ha retallat 2:02 al polonès, que ocupa la tercera plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a