MOTOR / FÓRMULA 1

Epsilon no llança la tovallola

Villadelprat basa les seves esperances en el fet que la llista d'equips no és definitiva

Jordi Catón afirma que el projecte presentat ha obtingut una bona valoració de la FIA

FOTA
«Contràriament a l'erroni comunicat de la FIA, subratllem que les inscripcions de tots els nostres equips excepte Force India i Williams són condicionades. Les inscripcions es basaven en condicions que avui encara no es compleixen»
«Continuarem actuant constructivament en la solució de les diferències amb la FIA»
«Pròximament farem públics els detalls de les nostres objeccions a les propostes arbitràries de la FIA, perquè aquestes propostes són dolentes per al futur de la F1, per als llocs de treball i, sobretot, per als milions de seguidors desincentivats i confosos per aquestes disputes internes»
Red Bull
«Volem aclarir que la nostra inscripció és condicionada. Continuem compromesos amb la FOTA i respectem tots els seus principis»
Ferrari
«No ens considerarem participants del 2010 mentre no s'atenguin les condicions expressades en la nostra inscripció»
«Per evitar tots els dubtes, Ferrari reitera que no prendrà part en el campionat FIA de fórmula 1 del 2010 sota les normatives adoptades per la FIA que no respecten els drets reconeguts per escrit per la mateixa FIA»
Adrián Campos
«Intentaré donar suport a l'espanyol fins a les últimes conseqüències, però ningú estarà aquí només per ser-ho. Calen pilots que ens treguin les castanyes del foc»
«Comptava lluitar amb equips com ara Aston Martin i Lola, però no ha sigut així»
«Un dia o un altre estarem a la fórmula 1. El nostre ADN prové d'aquí»

Joan Villadelprat i Jordi Catón són dos lluitadors nats. Ho van deixar clar quan fa uns anys van començar a obrir-se camí en l'automobilisme (el primer com a mecànic i l'altre com a pilot), ho van confirmar fa poc temps amb la creació de l'imponent estructura d'Epsilon-Euskadi –de la qual Villadelprat n'és el president– i ho tornen a certificar davant la constatació que Epsilon no figura en la llista d'equips escollits que ahir va fer pública la FIA per disputar el mundial de fórmula 1 de l'any que ve. «Ha sigut com una gerra d'aigua freda, però després de veure una carta de la FIA en què se'ns assegura que la llista no està del tot tancada ens hem tranquil·litzat una mica. Encara tenim esperances», comenta Villadelprat en declaracions a l'agència EFE. El vallesà assenyala que tenia «la sensació que la lluita era amb equips com ara Aston Martin i Lola, amb una trajectòria més rellevant, però no ha sigut així.» «No entenc gaire l'elecció dels equips a banda del US F1, que deixa clar l'interès per tornar la F1 als Estats Units», afegia.

Jordi Catón, director comercial d'Epsilon-Euskadi coincideix amb Villadelprat quan diu que «ara no és el moment de donar res per perdut». «Ens consta, per la mateixa FIA, que estem ben posicionats, tot i no haver estat triats en primera instància. Sabem que el nostre projecte ha sigut ben valorat i, independentment d'això, continuarem lluitant fins a l'últim moment per obtenir una posició», afirma el sabadellenc, que explica que el projecte d'Epsilon-Euskadi «és molt ampli i no ha sigut dissenyat només per estar ara en la F1.» «L'oportunitat podia aparèixer avui, demà, demà passat o quan fos, perquè el nostre projecte té un contingut formatiu, un contingut esportiu i un contingut d'investigació, amb repercussió i retorn a la societat i a la indústria. I té una façana de fabricació de productes d'alta tecnologia», explica el directiu d'Epsilon.

Jordi Catón es mostra «convençut que un dia o un altre Epsilon-Euskadi estarà en la F1». «El nostre ADN prové d'aquí. I ara s'estan produint ocasions per ser-hi», diu. Ja se sap que les dificultats enforteixen i, tal vegada per això, el vallesà fa una lectura força particular d'aquesta situació: «Per arribar a la fórmula1 del 2010 no hem de fer una cursa a l'esprint, sinó una de resistència. I, després d'haver estat competint l'any passat en les 24 Hores de Le Mans, de resistència en sabem una mica.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.