TRIAL / GRAN PREMI D'ITÀLIA

Raga trenca el monopoli

El pilot de Gas Gas posa fi a la ratxa de victòries de Toni Bou, que manté el lideratge

El campió del món va ser superat també pel seu company de Montesa, Fujinami

ADAM RAGA
PILOT DE GAS GAS
«Ha estat una victòria merescuda; veníem amb el mal gust de boca del que va passar al Japó i volíem celebrar un triomf»
«Ara no podem parar hem de continuar guanyant»

La lluita pel títol mundial de trial va recobrar a partir d'ahir un nou interès gràcies la victòria d'Adam Raga (Gas Gas) a Itàlia i al tercer lloc del líder fins ara intocable del campionat, Toni Bou (Montesa). Raga se situa ara a 14 punts del primer lloc, una distància encara sensible, ja que només falten tres proves perquè s'acabi el campionat. En qualsevol cas, Bou no podrà badar. Ahir ho va fer, com va admetre ell mateix, en la primera volta amb errades imperdonables, que després va poder anar solucionant.

Semblava que el principal beneficiat dels problemes de Bou podria ser el seu mateix company d'equip, el japonès Takahisa Fujinami, que quan va començar a veure que podia ser el vencedor va notar la pressió. La segona volta de Raga, en unes zones molt complicades i tècniques, va ser gairebé perfecta i el van acabar situant al capdamunt del podi. Fujinami al final va ser tercer, una posició que li permet avançar Albert Cabestany en la general del campionat del món. El japonès ara és tercer, un espectador de luxe en l'etern duel entre Bou i Raga.

Per altra banda, Raga va dedicar el triomf al seu mecànic Sam Xiberta, que dissabte es va endur un bon ensurt quan li va quedar una cama atrapada sota una roca grandiosa. La intervenció dels pilots i els motxillers que hi havia per la zona va permetre salvar la cama del mecànic de Raga.

El cap de setmana vinent el mundial es traslladarà al costat del Principat de Catalunya, a la localitat de la Rabassa (Andorra). Allà, Laia Sanz començarà l'assalt al que seria el seu novè títol mundial. Si Bou es refà i obté la victòria tindrà gairebé el títol a la butxaca.

CLASSIFICACIÓ

Gran Premi d'Itàlia
1r Adam Raga (Gas Gas)
34
2n Takahisa Fujinami (Montesa)
40
3r Toni Bou (Montesa)
48
4t Dougie Lampkin (Beta)
50
5è Albert Cabestany (Sherco)
51
6è Jeroni Fajardo (Beta)
53
8è Marc Freixa (Gas Gas)
76
Mundial
1r Toni Bou (Montesa)
152
2n Adam Raga (Gas Gas)
138
3r Takahisa Fujinami (Montesa)
100
4t Albert Cabestany (Sherco)
97
6è Jeroni Fajardo (Beta)
85

Tercera victòria de Carles Traviesa entre els joves

El pilot de Vilassar de Mar Carles Traviesa (Gas Gas) va adaptar-se perfectament a les zones del trial italià i va aconseguir la tercera victòria de la temporada en la copa de joves, un fet que li permet remuntar des del quart fins al segon lloc de la classificació general. Traviesa va superar el belga Warenghien i el líder de la general, l'anglès Jonathan Richardson, que té gairebé assegurat el triomf en aquest campionat, ja que suma 40 punts més que Traviesa. El manresà Pere Borrellas (Gas Gas) va fer una de les seves millors actuacions de l'any i va quedar quart, fet que li permet mantenir el cinquè lloc de la general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.