Motor

EQUIPAMENTS

Estrenen a Verges el primer circuit de motocròs del Baix Empordà

Els promotors fan avui una jornada de portes obertes que coincideix amb la festa major del poble

És en una zona rural a mig camí de Garrigoles

L'Espai Motor Verges s'estrena oficialment aquest matí com el primer circuit legalitzat per practicar el motocròs o l'enduro al Baix Empordà. El circuit ocupa una superfície d'unes 2 hectàrees a la carretera que uneix el poble amb el municipi veí de Garrigoles, a poc més d'un quilòmetre del centre de la vila vergelitana.

La iniciativa va néixer d'un grup d'aficionats al motor, encapçalats per Xavier Bombardó, Jordi Rovira i Elisa Escuder. La comissió territorial d'Urbanisme havia donat el primer vistiplau a la instal·lació a finals del 2010, però Bombardó explicava ahir que l'últim dels permisos necessaris no els va arribar fins a l'agost.

Per obrir-lo al públic, Bombardó explicava que han volgut esperar-se a la festa major de Verges, que se celebra aquest cap de setmana. La voluntat inicial és “obrir els dissabtes al matí i fins a mitja tarda i els diumenges al matí”, perquè els aficionats hi trobin un recinte “per practicar l'esport amb seguretat i tranquil·litat”. L'afició a l'esport ha minvat des que es va restringir el pas per camins d'amplada inferior a 4,5 metres, i per l'escassedat de circuits tancats habilitats específicament.

Per implantar la pista a Verges no han trobat gaires entrebancs. L'Ajuntament va veure el projecte de bon grat i “molts dels veïns fins i tot ho han vist bé perquè els agrada el motociclisme”, destacava el promotor.

D'entrada el circuit s'adreça a la pràctica i l'entrenament, i encara no han començat a parlar de competicions. Bombardó vol que el circuit serveixi, de retruc, per dinamitzar el sector dels complements i la reparació de motocicletes: “Molts tallers ara només tenen feina a l'estiu i esperem que treballin més la resta de l'any.”

LA XIFRA

2
hectàrees
fan, aproximadament, les tres finques rústiques que s'han condicionat per fer el circuit.

Reivindicació dels aficionats de la comarca

El de Verges és l'únic circuit legal del Baix Empordà, en espera que es defineixi el projecte d'un altre traçat entre Palamós i Vall-llobrega –discutit pels veïns d'aquest segon municipi per la proximitat a molts habitatges–. Els aficionats al motocròs que hi ha a la comarca, fins ara, havien de fer quilòmetres fins als circuits de Figueres o Vidreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.