MOTOR / FÓRMULA 1

Un cau de feixistes

Després de la xefla nazi de Mosley, ara és Ecclestone qui s'alinea amb els totalitarismes

Justifica Hitler i Saddam Hussein, lloa Thatcher i diu que Mosley seria un bon primer ministre

Un any després de l'aparició del vídeo de l'orgia nazi del president de la FIA, Max Mosley, és ara el propietari dels drets comercials de la F-1, Bernie Ecclestone, qui fa ostentació de pensament feixista sense cap mania, en una entrevista publicada pel diari britànic The Times. Ecclestone elogia Adolf Hitler per «haver aconseguit que les coses funcionessin» i prefereix els règims totalitaris a les democràcies, a les quals acusa de debilitat.

«Pot resultar terrible el que dic, però al marge que Hitler es va deixar portar en un determinat moment i fes coses que no sé si realment volia fer, la realitat és que estava en posició de manar a molta gent i aconseguir que es fessin coses. Al final es va perdre, de manera que no va ser un bon dictador perquè, o bé no sabia què passava al seu voltant i simplement va transigir. En qualsevol cas, no es va comportar com un dictador», argumenta Ecclestone.

Segons el propietari de la FOA (Formula One Administration) i la FOM (Formula One Management), la democràcia «no ha fet gaire coses bones en molts països, inclosa la Gran Bretanya. Els polítics estan massa preocupats per les eleccions».

El repertori de cafres als quals defensa o justifica s'amplia: «Eliminar Saddam Hussein va ser una mala idea. Era l'únic que podia controlar aquell país. Passa el mateix amb els talibans. Ens fiquem en països sense tenir ni idea de quina és la seva cultura. Potser els nord-americans es pensaven que Bòsnia era una ciutat de Miami. Hi ha gent que es mor de gana a l'Àfrica i no fem res i, en canvi, ens fiquem en afers en què no ens hauríem d'involucrar.»

Després d'elogiar líders com l'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher –del partit conservador i coneguda com la dama de ferro pels seus tics totalitaris i, com si l'episodi del vídeo de Max Mosley no hagués existit, Ecclestone s'atreveix a suggerir que l'ara president de la FIA seria un bon primer ministre britànic. Mosley és amic seu –de fet, va treballar per a ell temps enrere– tot i que en el conflicte FIA-FOTA, Ecclestone no li ha fet costat públicament.

«Thatcher prenia decisions continuament i aconseguia que les coses tiressin endavant. En canvi, Gordon Brown i Tony Blair intenten acontentar tothom», remata Ecclestone.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.