HOQUEI SOBRE PATINS / OK LLIGA

Campió en la setmana gran

El Barça resol la sèrie contra el Liceo per 3-0 i suma el dotzè títol seguit

Va perdonar en el primer temps quan tenia el rival abatut (1-4)

Però en l'inici del segon període va decidir el partit tot i patir al final

Quim Paüls
TÈCNIC DEL BARÇA
«Hem fet dos parcials de 3-0 i el Barça acostuma a sentenciar en aquestes situacions. Però al davant teníem un rival molt fort físicament i nosaltres teníem el desgast propi de la competició»
«La lliga espanyola és la més important i juntament amb la lliga europea són els títols més importants de la temporada. Cal tenir regularitat perquè es disputa des del setembre fins al maig. Ha estat bonic poder aportar un gra de sorra en una setmana apoteòsica del club. La secció d'hoquei intenta aportar títols i aquesta temporada n'hem tornat a aconseguir quatre»
«Respecte del meu futur, ara toca celebrar-ho i la setmana vinent ja en parlarem»

Dues embranzides mortals, l'una en el primer temps, i l'altra quan el segon tot just començava, van diluir les badades en defensa i van permetre ahir al Barça obtenir a Riazor el seu dotzè títol de lliga consecutiu. Per la via ràpida (3-0) i amb una solvència incontestable, l'equip blaugrana va ser superior al seu rival a pesar de pecar d'excés de relaxació en algunes fases i va sumar el primer títol de veritat de la temporada després d'haver deixat escapar la copa i la lliga europea. El triomf, la prolongació de l'hegemonia, són un tribut merescut per a Quim Paüls, el tècnic que ahir va viure el seu darrer partit a la banqueta blaugrana i que a partir d'ara farà altres funcions al club, que encara no ha oficialitzat el canvi.

Un acció d'astúcia protestada pels gallecs va ser el principi del final per als locals. Mia Ordeig va servir una falta amb rapidesa i Panadero, a boca de canó, va engaltar la bola mitja alçada. Llaverola ni la va veure i el gol fins i tot va sorprendre els càmeres de la televisió gallega. Tres minuts després, David Páez va penjar amb molta intenció la bola al quadre i Ordeig la va desviar amb una gran habilitat al fons de la xarxa de Llaverola. El Barça va fallar en una acció puntual i el Liceo va donar mostres de la seva qualitat (1-2) amb un gol de Pablo Álvarez, que va aprofitar una assistència de Lamas. Però la reacció dels de José Querido va ser un miratge perquè Masoliver va finalitzar un contraatac molt ràpid amb un xut llunyà des de fora de l'àrea (1-3). A més, Teixidó va fer l'1-4 en el minut 20 i el Barça ja acaronava amb la punta dels dits el títol. Però els de Paüls es van relaxar en excés i van fallar al darrere. Pablo Álvarez va marcar dos gols consecutius, el segon a només 17 segons per al final de l'enfrontament en un u contra u davant d'Egurrola, i va reintroduir el Liceo en el duel.

En un partit tan boig, Ordeig va tornar a sorprendre el porter del Liceo tot just començar el segon temps (3-5) i va restablir la sensació que el Barça havia anat a Riazor a enllestir la sèrie. I més, després de l'exhibició tècnica de Carlos López, que va tancar un contraatac protegint la bola amb mestria i superant Llaverola (3-6). El Barça havia sortit esperonat pel regust del final del primer temps. Bargalló va tenir l'oportunitat d'escurçar distàncies, però no va transformar un penal i el Barça també en va fallar un altre. La fe del Liceo per espatllar la placidesa del triomf blaugrana li va permetre entrar novament en el partit i provocar una incertesa que al cap i a la fi va ser absolutament estèril.

COINASA LICEO
5
BARÇA SORLI DISCAU
6
COINASA LICEIO:
Llaverola, Grasas, Lamas, Reinaldo García i Jordi Bargalló –equip inicial–, Martín Payero i Pablo Álvarez.
BARÇA SORLI DISCAU:
Egurrola, Ordeig, Panadero i Carlos López –equip inicial–, Teixidó, Masoliver i Borregán.
GOLS:
0-1 (10') Panadero. 0-2 (13') Ordeig- 1-2 (14') Lamas. 1-3 (19') Masoliver. 1-4 (20') Teixidó. 2-4 (23') Pablo Álvarez. 3-4 (24') Pablo Álvarez. 3-5 (26') Ordeig. 3-6 (28') Carlos López.4-6 (42') Reinaldo García. 5-6 (46') Bargalló.
ÀRBITRES:
Gómez i Sans.
T.B.:
Acumulativa a Lamas.
T.V.:
Directa a Páez. Acumulativa a Reinaldo i Masoliver.

Una mariscada per celebrar-ho

El Barça va celebrar ahir el títol amb una mariscada a la Corunya i avui tenia previst tornar a la Ciutat Comtal amb el mateix vol xàrter que l'equip de futbol. També es farà un sopar amb la junta directiva. En definitiva, com va dir Paüls, «una celebració íntima.» El títol sumat ahir és el 22è de lliga en la història blaugrana i el dotzè consecutiu. Aquesta temporada el conjunt de Paüls ja havia aconseguit tres títols més, la copa Intercontinental, la copa Continental i la supercopa d'Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.