ATLETISME

JEAN BOUIN

José Ríos «Arribo massa just per ser favorit»

El campió del 2008 admet que encara està curt de preparació

Després de dues operacions, ja s'entrena pensant en l'europeu

prudència
«Fa un mes que m'he començat a entrenar amb normalitat i no vull tenir pressa»

José Ríos, vencedor de l'edició passada de la Jean Bouin, cedeix aquest any el paper de favorit, ja que arriba «curt de preparació» a causa dels problemes al dit d'un peu i al maluc que l'han obligat a passar dues vegades per la sala d'operacions aquest últims mesos. «Fa un mes que he començat a entrenar-me i no vull tenir pressa», va explicar l'atleta del Maresme durant la presentació de la cursa degana a Catalunya i a l'Estat, que celebrarà la 86a edició el pròxim 29 de novembre. A l'hora de cedir el protagonisme, va destacar dos excampions, el kenyà Kiprono Menjo (2007) i el marroquí resident a Lleida Driss Lakhouaja (2000), i Pol Guillén, tercer classificat en dues ocasions (2006 i 2008). «Jo intentaré estar allà i donar tot el que tinc», va assenyalar Ríos, que va destacar el prestigi que té la Jean Bouin, «i encara més per als atletes catalans». Tot i això, no dubta a assenyalar l'europeu de Barcelona de l'estiu vinent com a objectiu prioritari de la temporada: «És una cita especial, perquè correré a casa i perquè vaig sacrificar la meva presència al mundial de Berlín.» «Aconseguir una medalla seria ideal», va afegir l'atleta del CA Manresa, que encara no sap quines altres maratons correrà l'any vinent. «No ho he decidit, però no em preocupa, perquè tinc la mínima», va remarcar fent referència als 2h10.36 –millor marca estatal de l'any– acreditats fa vuit mesos al llac Biwa, on va assolir la segona posició.

Marta i Natàlia, frec a frec.

A banda de Ríos, brillen com a caps de cartell de la 86a Jean Bouin Marta Domínguez i Natàlia Rodríguez, protagonistes en el mundial de Berlín. Domínguez, actual campiona del món dels 3.000 metres ha estat escollida millor atleta europea del 2009. La tarragonina, per la seva banda, va rebre una polèmica desqualificació després de dominar la final dels 1.500 metres de Berlín per una topada amb Gelete Burka. Aquest any, en la Jean Bouin, intentarà repetir la victòria assolida en l'edició del 2005.

Només falten uns 2.000 corredors per tancar la inscripció

Quan queden onze dies per a la celebració de la Jean Bouin, la quantitat d'inscrits en la cursa popular ja voreja els 4.000 corredors. La inscripció es tancarà quan s'arribi als 6.000, que l'organització calcula que serà entre diumenge al vespre i dilluns al matí. «Recomanem a la gent que s'afanyi», va comentar Ricard Llorens, president de l'AA Catalunya i un dels responsables tècnics de la cita. Ell mateix es va encarregar d'explicar les novetats en el circuit de 10 km per Barcelona. La sortida es trasllada uns metres, fins a l'avinguda Rius i Taulet, per guanyar espai, mentre que l'arribada de les tretze curses programades serà a l'avinguda Maria Cristina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.