Esports

ESPORTS

'Trail' a Sant Llorenç de Cerdans

Per primer cop, s'organitza un 'trail' que recorrerà el Mont Capell, el pic fronterer entre Sant Llorenç de Cerdans i Tapis

Per primera vegada tindrà lloc el Trail del Mont Capell, a l'ocasió de la novena edició de la Festa de l'espardenya el diumenge 30 de juliol vinent, a Sant Llorenç de Cerdans. És l'associació Fête de l'Espadrille que organitza l'esdeveniment que ho ha anunciat. Aquesta cursa es farà en el marc del Challenge Vallespir Sud Canigó, competició que inclou diverses curses del Vallespir. Aquest any el Challenge comporta set curses, de nivells i dificultats diferents.

El Trail és llarg d'onze quilòmetres. A més, s'organitzen una excursió de deu quilòmetres i una cursa per als infants, petits o grans. Pels organitzadors és la manera de “poder descobrir el magnífic patrimoni natural d'aquesta part de la Catalunya del Nord i de la muntanya emblemàtica dels llorencins, el Mont Capell que culmina a 1194 metres”.

El mateix dia que el Trail, té lloc la Festa de l'Espardenya que celebra el patrimoni cultural i industrial històric de Sant Llorenç (hi ha fàbriques des del 1870) amb un mercat de productes locals, unes ballades de sardanes i música amb grups catalans. La festa també és l'ocasió de visitar la fàbrica i el museu de l'espardenya. Els visitants poden aprofitar les ofertes per comprar i els més joves podran aprendre a confeccionar espardenyes miniatures en tallers que els són especialment dedicats. /Laëtitia Escolano, 1er any Llicenciatura Català, UPVD. Article publicat segons el conveni entre El Punt Avui i la Universitat de Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia