NATACIÓ

CAMPIONAT D'EUROPA EN PISCINA CURTA

Medalles per duplicat

Erika Villaécija es penja una merescuda plata en els 800 lliure

Aschwin combina el bronze en els 50 esquena amb el nou rècord estatal

Alan Cabello, finalista en els 400 estils, també rebaixa la plusmarca

Erika Villaécija i Aschwin Wildeboer van fer bones les perspectives de medalla amb les quals afrontaven la segona jornada de l'europeu de piscina curta que se celebra a Istanbul. La del CN Sant Andreu va penjar-se la plata en la seva prova preferida, els 800 m lliure, mentre que el del CN Sabadell va ocupar el tercer graó del podi en els 50 m esquena, a banda de rebaixar el seu propi rècord estatal. Qui també va brillar malgrat no poder repetir el bronze de dijous en els 200 m estils va ser Alan Cabello, sisè en la final dels 400 m amb el nou rècord estatal inclòs (4:05.09). Aquesta prova va estar dominada per Laszlo Cseh, que va establir una de les dues plusmarques mundial que van segellar-se durant la jornada. L'altra va anar a càrrec del relleu holandès femení de 4x50 m lliure. Una de les seves components, Inge Dekker, ho va arrodonir amb dos ors més (50 m papallona i 100 m lliure).

Villaécija, la col·leccionista.

Amb la d'ahir, Villaécija ja acumula sis medalles en europeus de piscina curta (un or, dues plates i tres bronzes), un balanç que la consolida com una de les referències mundials dels 800m lliure. A Istanbul només la danesa Lotte Friis, dominadora la final de principi a fi amb un temps de 8:08.02, va nedar més ràpid que la catalana, que va acreditar 8:13.93, i va quedar-se a menys d'un segon del seu rècord estatal (8:12.49).

També va ratificar els galons en l'àmbit internacional Aschwin Wildeboer. Després de renunciar al doble hectòmetre per reservar forces, el vallesà va combinar medalla –bronze– i plusmarca en els 50 m esquena (23.07), que va apuntar-se el rus Stanislav Donets (22.76, nou rècord europeu) seguit de l'alemany Thomas Rupprath (23.07). El colomenc Juan Miguel Rando va confirmar la seva projecció accedint també a la final, on va signar una brillant vuitena plaça. Avui, en els 100 m esquena, Wildeboer torna a optar fins i tot a l'or.

Cabello i Garcia, destacats.

Alan Cabello i Marina Garcia també van exhibir galons de finalistes. El sisè lloc de l'alellenc en els 400 m estils li va permetre treure la millor marca estatal al sabadellenc Sergio García. La del Mediterrani, per la seva banda, va quedar-s'hi prop en els 200 m braça. Tot i això, el setè lloc signat per la barcelonina, de només 15 anys, ja és un èxit. Pel que fa als exigents 100 m lliure, Eloi Saumell i Brenton Cabello van acreditar el 16è i el 17è millor temps de les semifinals.

Belmonte rep una altra penalització

Tal com ja li havia passat 24 hores abans en els 200 m papallona, Mireia Belmonte va rebre una desqualificació que va fulminar les seves possibilitats de medalla en els 200 m braça. Segons els jutges, la badalonina va emprar durant la cursa el cop de peu descendent, que no està permès en l'estil de papallona. Així doncs, ara només li queden els 400 m estils per no marxar sense res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.