ATLETISME

Carles Castillejo, vuitè en el cros d'Itàlica

El rubinenc Carles Castillejo (Strands.com) va evidenciar el seu bon moment de forma amb el vuitè lloc en el cros d'Itàlica, el més prestigiós del calendari estatal, i la primera plaça entre els corredors europeus entre la legió de fondistes africans. El sis vegades campió català de l'especialitat es va deixar veure en el primer tram de la prova i quan el kenyans Lucas Rotich i Mathew Kisorio van trencar totalment la cursa va saber dosificar les seves forces. Al final, va acabar vuitè a 1:01 del vencedor, Leonard Komon, però a només 12 segons del campió mundial, l'etíop Gebre Gebremariam, que ahir no va poder passar del sisè lloc. Castillejo va precedir el blaugrana Sergio Sánchez i al campió europeu, l'espanyol d'origen etíop Alemayehu Bezabeh.

La cursa femenina es va convertir en una cavalcada triomfant de l'espigada i elegant corredora kenyana Linet Masai, vigent campiona mundial de 10.000 m. La subcampiona europea Rosa Morató, que la setmana passada s'havia quedat a les portes del podi d'Amorebieta –el nivell a Itàlica també era molt més alt–, es va haver de conformar aquest cop amb el catorzè lloc, el primer entre les corredores estatals.